Донски се справи с италианец и е полуфиналист в Монастир!

от в 14:30 на 07.05.2021
Владислав Риждов

 Александър Донски се класира за полуфиналите на фючърс надпреварата в Монастир, след като надделя в трисетова битка срещу световния номер 593 Ерик Крепалди с резултат 7:6(6) 5:7 6:4 за малко под три часа игра на корта.

 В първия сет нашето момче си служеше по чудесен начин с началния си удар, като реализира седем аса и загуби само една точка след разигран първи сервис. Донски не можа да оползотвори четири шанса за брейк в самото начало на срещата, а впоследствие от своя страна трябваше да отразява точка за пробив. И след оспорвана първа част, в която двамата не се пробиха, изхода щеше да се реши след тайбрек. В него Донски потегли убедително с 5:2, реализирайки два минипробива. Крепалди обаче продължи да се бори и бързо заличи аванса на нашето момче, а след това дори пръв достигна до сетбол при 6:5 в своя полза. Донски запази концентрация и съумя да спечели три последователни точки, с които си осигури успеха в първата част.

Донски премина през критичен момент в началото на втората част, в който трябваше да спасява пет точки за пробив, които се бяха открили пред Крепалди, но успя да се измъкне. Двамата продължиха да бъдат равностойни и печелеха сравнително лесно сервис геймовете си. Преломният момент дойде при 6:5 в полза на италианеца. Когато нашето момче сервираше, за да си осигури нов тайбрек, допусна да бъде пробит и така Крепалди изравни отделните части.

Реаващият сет започна отлично за национала на България. Донски поведе с пробив още след откриващия гейм, а след това затвърди аванса си за 2:0. Колебания обаче в играта на родния ни представител позволиха на Крепалди да изравни за 3:3, а след това да поведе категорично с 4:3. Донски също спечели убедително следващия си гейм, преди отново да открадне сервиса на италианеца, а с това си осигури и правото да сервира за победата. Донски започна с 0:30, но остана хладнокръвен и обърна гейма в своя полза, а с това се поздрави и с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски се справи с италианец и е полуфиналист в Монастир! Владислав Риждов
Теми:  
александър донски | тенис турнир в тунис

Коментари





Следвайте ни в Facebook