Донски сервираше за победата, но бе пречупен на полуфинала в Созопол

от в 13:53 на 09.10.2021
Мирела Николова

Александър Донски демонстрира, че се намира в страхотна форма, след като през миналата седмица записа победа в квалификациите на Sofia Open, а през настоящата достигна до полуфиналите на турнира в Созопол. За съжаление, нашето момче не успя да направи още една крачка напред и остана на косъм от сблъсъка за титлата, отстъпвайки на световния №619 Кай Венелт след драматичен мач, в който българинът сервираше за успеха, но в крайна сметка изпусна победата след 6:4 3:6 6:7(5). 

Родният ни представител навлезе превъзходно в двубоя и още в дебютното подаване на своя опонент съумя да реализира пробив. Германецът на няколко пъти направи опит да навакса изоставането си, ала Донски показа характер и при 5:4 дори успя да обърне гейма си от 0:40, за да запише откриващата част срещу своето име. Във втория сет обаче Венелт значително стабилизира играта си и измъкна изключително оспорван сервис гейм на Алекс, след който поведе с 5:2, а съвсем скоро мачът бе вкаран в трети решителен сет.

Там отново Донски проби рано и задържаше безпроблемно преднината си до 5:3. Тогава, сервирайки за спечелването на срещата, нашето момче показа колебания, от които опонентът му не пропусна да се възползва, за да върне пробива в последния възможен момент и да възвърне паритета. Стигна се до тайбрек, в който българинът не се предаде, ала Венелт се оказа по-стабилният от двамата и затвори двубоя в своя полза, материализирайки втория си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски сервираше за победата, но бе пречупен на полуфинала в Созопол Мирела Николова
Теми:  
александър донски | бгтенис | Обзори | созопол

Коментари





Следвайте ни в Facebook