Донски спаси мачбол, но остана на крачка от 1/4-финалите в Германия

от в 17:30 на 08.07.2021
Владислав Риждов

Александър Донски се размина с участие в четвъртфиналите на ITF надпреварата в Марбург, Германия. Българският национал отстъпи в оспорван мач на световния №470 Луис Веселс 4:6 7:6(5) 4:6.

Първата част премина равностойно и нито един от двамата не успя да стигне до точка за пробив. Алекс се представяше добре на сервис и така улесняваше до голяма степен задачата си в разиграванията. В края на сета обаче, когато бе почти сигурно че ще се стигне до тайбрек, Веселс се възползва от лош сервис гейм на Донски и след като реализира първата точка за пробив, до която достигна, измъкна първата част в своя полза.В началото на втория сет българинът отново бе изправен пред опасността да загуби подаването си. Първо, Донски отрази брейкбол в четвъртия гейм, а след това се справи и с още две възможности, които се бяха открили пред германския му опонент. В крайна сметка двамата решиха изхода от сета след изиграването на тайбрек, след като по-рано Алекс бе спасил мачбол. Тайбрекът бе оспорван до самия му край, като Веселс и Донски си бяха разменили по три минипробива до 5:5. Тогава родният ни представител наложи волята си и спечели следващите две разигравания, за да изравни общия резултат.

В решителната част точките за пробив изобилстваха и въпреки че Донски веднъж навакса изоставането си след загубено подаване, Веселс бе по-настоятелен и отново излезе напред в резултата. До края нашето момче съумяваше да печели сервис геймовете си и да оказва съпротива на опонента си, но Веселс не се поддаде на напрежението и се поздрави с крайната победа след 3 часа и 34 минути на корта.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Донски спаси мачбол, но остана на крачка от 1/4-финалите в Германия Владислав Риждов
Теми:  
александър донски | бг тенис | итф турнир в германия | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook