Донски започна с категорична победа в Созопол; Донев надделя над турчин

от в 20:43 на 05.10.2021
Владислав Риждов

Габриел Донев се справи с първото си препятствие от ITF турнира на твърди кортове в Созопол, България. В мач от първия кръг Донев не даде сет на турчина Сарп Агабигун, намиращ се под номер 882 в световната ранглиста. Въпреки чистия успех за родния ни представител, той трябваше да се потруди доста, преди да се поздрави с успеха.

Агабигун стартира срещата една идея по-добре от своя съперник и успя да реализира ранен пробив, който да го изведе напред в резултата. Турският състезател успя да затвърди преднината си и дори имаше възможността да сервира за сета при 5:4. Тогава обаче Донев се върна на верния път и спечели следващите три гейма, за да оформи обрата в резултата и да се доближи на сет от победата. Двамата започнаха равностойно втората част, а в средата й българският национал взе подаването на своя съперник, след което затвърди за 5:2. Въпреки комфортната си преднина, Донев не успя толкова лесно да затвори сета, тъй като Агабигун възстанови паритета, а дори имаше и брейкбол при сервис на българина. Все пак до трети сет не се стигна и Донев запази концентрация във важните моменти, поздравявайки се с успех на старта в турнира.

Към осминафиналите продължава и четвъртия в схемата Александър Донски. Той се наложи с категоричното 6:1 6:2 над Драгош Игнат и в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи именно срещу сънародника си Габриел Донев.

Алекс имаше контрола още от дебютните минути на двубоя. На бърза ръка световният номер 612 дръпна в резултата с 4:0, пробивайки на два пъти сервиса на опонента си. До края Донски не изпусна инициативата и поведе безпроблемно в общия резултат, давайки само гейм на Игнат. Втората част също започна под водачеството на петата ни ракета. Донски се добра до брейк още в третия гейм, а до финала така и не беше затруднен от румънския си съперник, за да започна успешно участието си в морския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски започна с категорична победа в Созопол; Донев надделя над турчин Владислав Риждов
Теми:  
ITF | александър донски | бг тенис | габриел донев | итф турнир в созопол | обзор | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook