Допинг скандал: Световният №51 е наказан за 18 месеца, след като първо е бил оправдан

от в 14:43 на 18.07.2023
Мирела Николова

Световният №51 Микаел Имер е получил 18-месечно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила, след като е пропуснал три проверки за наличие на забранени вещества в организма. Любопитното в случая е, че на първа инстанция шведът е бил оправдан от Спортния арбитражен съд, след което обаче от ITF са обжалвали и дори са поискали наказание от 2 години, като окончателното решение на съда е състезателните права на Имер да бъдат спрени за период от година и половина.

"През януари 2022 г. бях обвинен от ITF в нарушаване на антидопинговите правила заради 3 пропуснати допинг теста в рамките на 12 месеца. Впоследствие получих изслушване в съда и бях оправдан от трима независими арбитри през юни 2022 г.

ITF обжалва това решение, въпреки че въпросните трима арбитри бяха назначени от самата тенис федерация, и поиска от Спортния арбитражен съд да вземе различно решение, позовавайки се на същите тези факти, по които вече бях оправдан. Вчера научих, че съдът ме е отстранил от професионалния тенис за 18 месеца, въпреки че никога не съм използвал, нито някога съм бил обвиняван в употреба на забранени субстанции.

Намирам за крайно несправедливо решението да ме съдят отново, след като веднъж вече съм бил оправдан, и впоследствие да ме признаят за виновен. Освен това ми е трудно да разбера как решиха, че 18-месечно отстраняване е справедливо. Осъзнавам, че тези правила са въведени, за да защитят интегритета на нашия спорт, и че съществуват с причина. Въпреки това не смятам, че съм нарушил тези правила, съвестта ми е чиста и Бог ми е свидетел", написа Имер в социалните мрежи.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Допинг скандал: Световният №51 е наказан за 18 месеца, след като първо е бил оправдан Мирела Николова
Теми:  
atp | допинг | любопитно | микаел имер

Коментари





Следвайте ни в Facebook