Дори и в отсъствието на Джокович: Сърбия има свой представител на 1/8-финалите в ИУ!

от в 23:52 на 15.03.2022
Владислав Риждов

Новак Джокович може и да не участва на Мастърс надпреварата в Индиън Уелс, но един друг сърбин в лицето на Миомир Кецманович продължава да впечатлява с изявите си в пустинята и вече е на 1/8-финал, след като надделя над Ботик ван де Зандсхулп в последователни части - 7:6(3) 7:5, за да си осигури сблъсък с Матео Беретини в спор за място на четвъртфиналите.

Срещата започна в равностойно темпо, а то се запази такива и до самия край на откриващата част. Двамата бяха недосегаеми в собствените си сервис геймове и нито един от тях не успя да достигне до шанс да пречупи съперника. Така съвсем логично последва тайбрек, който трябваше да реши изхода от частта. В него двамата си размениха по един ранен минибрейк, но по-активната игра от страна на младия сърбин бързо му се отплати и той поведе с 4:2, а в остатъка от сета даде само точка на нидерландеца, потегляйки с аванс в общия резултат.

Световният номер 61 пренесе импулса в играта си и в началото на втория сет, където успя да се добере до пробив, който го изстреля напред с 3:1. Кецманович умело затвърди водещата си позиция и изглеждаше, че ще приключи комфортно срещата в своя полза, но Ван Де Зандсхулп намери пролука в отсрещната страна на корта и възстанови равенството - 4:4. В последните геймове обаче 22-годишният сърбин показа по-голяма решителност във важните моменти и се поздрави с брейк, след който безпроблемно подпечата крайната си победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дори и в отсъствието на Джокович: Сърбия има свой представител на 1/8-финалите в ИУ! Владислав Риждов
Теми:  
атп | ботик ван де зандсхулп | индиън уелс | миомир кецманович | обзор | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook