Достоен заместник на Джокович: Сърбия все пак ще има играч във втората седмица!

от в 13:26 на 21.01.2022
Мирела Николова

Първата ракета на Сърбия Новак Джокович бе депортиран от Австралия и лишен от възможност да се състезава за рекорден 21-ви трофей от Шлема след решение на Федералния съд на страната. Това не бе прието с усмивка от Миомир Кецманович, който трябваше да се изправи срещу световния №1 в първия си двубой на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но вместо това откри участието си с мач срещу "щастливия губещ", заел мястото на Ноле - Салваторе Карузо. Впоследствие сърбинът постигна още две победи и вече е във втората седмица на турнира, като смело можем да кажем, че успява да спази обещанието си да отмъсти за депортирания си сънародник.

За място на 1/8-финалите Кецманович премери сили с Лоренцо Сонего, който направи всичко възможно, за да спре устрема на своя опонент, но силите му бяха достатъчни само за спечелването на един сет. Сърбинът демонстрира отлична игра и заслужено поздрави с крайния успех - 6:4 6:7(8) 6:2 7:5, и така се превърна в единствения представител на западната ни съседка, който успява да намери място във втората седмица на тазгодишната надпревара и да замести достойно именития си колега.

Балканецът бе по-стабилният от двамата в началото на срещата и успя да си осигури ранен аванс от 3:1, който бе застрашен от Сонего в петия гейм. Италианецът постави под напрежение съперника си, пласирайки агресивни ретури, но това не бе достатъчно срещу Кецманович и така сърбинът съумя да опази предимството си, за да постигне успех в сета.

Втората част отново стартира с брейк в сметката на сърбина, но този път Сонего съумя да навакса изоставането си и да вкара сета в тайбрек. В него преимуществото първоначално бе на страната на сърбина, който получи 3 сетбола, но ги пропиля и не след дълго световният №26 се сдоби с шансове за спечелване на частта, като при третия от тях общият резултат бе изравнен.

В следващите две части от двубоя Кецманович доминираше събитията на корта и с късни пробиви във всеки от тях съумя окончателно да сломи съпротивата на Сонего и да се изстреля към осминафиналната фаза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Достоен заместник на Джокович: Сърбия все пак ще има играч във втората седмица! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | лоренцо сонего | миомир кецманович | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook