Дотук със серията: Пегула спря Радукану след първокласен сблъсък в Синсинати

от в 06:36 на 19.08.2022
Калоян Соколов

Ема Радукану се представяше далеч под очакванията през настоящия сезон и сякаш затвърди впечатленията, че нейната титла на US Open е била по-скоро случайност, отколкото закономерност. Тийнейджърката записа серия от ранни отпадания на турнирите и изглеждаше сякаш тя със сигурност ще се раздели със спечелените точки в Ню Йорк. През тази седмица обаче британката показа сериозен прогрес и се класира за осминафиналите в Синсинати, записвайки победи над две от най-големите имена в модерната история на тениса, а именно Серина Уилямс и Виктория Азаренка. Още по-впечатляващото беше, че Ема спечели сет на нула срещу всяка една от тях, ала днес шампионката от Шлема трябваше да се изправи срещу Джесика Пегула, която е в далеч по-добра момента форма от двете легенди и в крайна сметка американката се наложи след 7:5 6:4 и така оформи четвъртфинален сблъсък с Каролин Гарсия.

Световната номер осем стартира с ранен пробив, само че Радукану реализира светкавичен рибрейк и впоследствие измъкна подаването си от 0:40. 19-годишната тенисистка вземаше рано топката и се доближаваше максимално до тенисa, с чиято помощ сътвори сензацията на миналогодишния US Open. Пегула обаче също не отстъпваше по качество на игра и преодоля пасив от 4:5, за да се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Втората част стартира с поредица от страхотни ретури за по-опитната тенисистка, която бързо съумя да отмъкне подаването на тийнейджърката и оттам насетне не показа никакви колебания до края на мача. Британката пък опита всички да възвърне паритета в резултата, ала деветата поставена бе твърдо решена да не губи повече време на корта и закономерно се поздрави с крайната победа в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дотук със серията: Пегула спря Радукану след първокласен сблъсък в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | ема радукану | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook