Драконови мерки: Моресмо забрани алкохола на Ролан Гарос след инцидента с Давид Гофен

от в 09:58 на 31.05.2024
Калоян Соколов

Откритото първенство на Франция спира феновете да пият алкохол по трибуните в опит да се сложи край на тяхното необуздано поведение, съобщава директорът на турнира Амели Моресмо. Въпросната мярка бива взета заради оплакванията на Давид Гофен по време на мача му срещу Джовани Мпечи Перикар, когато френската публика не спря да обижда белгиеца и един от зрителите дори си изплю дъвката върху него, а световната номер едно Ига Швьонтек също отправи призив към феновете да спрат да бъдат толкова шумни по време на игра.

"Алкохолът досега беше позволен на трибуните, но това приключи. Съдиите на стола са инструктирани да бъдат изключително стриктни, за да бъдат уважени максимално тенисистите и самата игра. Оттук насетне няма да толерираме подобни прояви и ще има незабавни санкции за нарушителите. Опитахме се да съберем информация за лицето, което е изплюло дъвката си върху Давид, но засега не сме го открили и все още няма зрители със спрен достъп до турнира. Надяваме се, че тези мерки ще нормализират обстановката" - заяви Моресмо.

Самият Гофен беше оведомен за решението на турнирния директор, което беше повлияно от инцидента свързан с него и той заяви как напълно подкрепя новите правила, защото иначе зрителите ще стигат все по-далеч, ако няма последствия за тях и според него пиротехниката много скоро би се пренесла от фурболните стадиони на кортовете, в случай на бездействие от страна на официалните лица продължи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Драконови мерки: Моресмо забрани алкохола на Ролан Гарос след инцидента с Давид Гофен Калоян Соколов
Теми:  
амели моресмо | давид гофен | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook