Драконови мерки: Всеки, който освирка Джокович на АО, ще бъде изгонен от корта

от в 12:26 на 12.01.2023
Мирела Николова

През миналия сезон Новак Джокович преживя своеобразен кошмар в Австралия, след като не бе допуснат да влезе в страната заради отказа си да се ваксинира, довел до неговото депортиране и тригодишна забрана за влизане в държавата. Все пак визата му бе възстановена още през ноември от новото австралийско правителство, като по този начин сърбинът получи възможност да се състезава в турнирите на Зеления континент.

21-кратният шампион от Големия шлем откри годината си с участие на АТР 250 надпреварата в Аделаида, където стана шампион, а сега му предстои да се завърне на Аустрелиън Оупън, където ще преследва своята десета титла в турнира. Въпреки че в Аделаида балканецът получи изключително топло посрещане от феновете и трибуните на всеки един негов мач бяха препълнени, то все още не е ясно каква ще бъде реакцията на зрителите в Мелбърн след събитията през 2022-ра.

Дни преди началото на Откритото първенство на Австралия турнирният директор и ръководител на Тенис Австралия - Крейг Тайли, бе категоричен, че негативното отношение от публиката към Ноле няма да бъде толерирано, и предупреди, че ще бъдат взимани незабавни мерки към всички, които по един или друг начин вредят на нормалното провеждане на срещите с участието на Джокович.

"Всички, които възнамеряват да правят опити да провокират Новак и които отнемат от удоволствието на някой друг човек, ще бъдат извеждани от корта незабавно. Не искаме такива хора по трибуните. Те имат избор да стоят настрана, защото в противен случай ние ще ги изгоним.

С Новак разговаряхме малко през миналата седмица и той сподели, че наистина се наслаждава на престоя си в Аделаида. Нашите фенове са сред най-примерните в света, те оценяват величието. Уверен съм, че и зрителите в Мелбърн ще покажат необходимото уважение и преживяването му тук ще бъде също толкова добро", каза Тайли.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Драконови мерки: Всеки, който освирка Джокович на АО, ще бъде изгонен от корта Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | крейг тайли | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook