Драма до краен предел: Бивш Мастърс финалист сломи Руне в среднощно зрелище в Мадрид!

от в 00:50 на 01.05.2023
Мирела Николова

Холгер Руне постави великолепно начало на сезона си на клей, след като достигна до финала на Мастърса в Монте Карло и впоследствие триумфира на турнира в Мюнхен. Днес обаче датчанинът не успя да удържи вдъхновения Алехандро Давидович Фокина, който се доближи до най-високото си ниво на игра и имайки зад гърба си подкрепата на цялата публика, достигна до крайния успех след 7:6(1) 5:7 7:6(5) в мач, завършил след 1 часа след полунощ местно време. Така испанецът спря серията от пет поредни победи на младока и продължава към осминафиналите м Мадрид, където го очаква сблъсък срещу 17-ия поставен Борна Чорич.

Още от самото начало на срещата ставахме свидетели на първокласни разигравания, в които испанецът умело съумяваше да парира атаките на по-младия си опонент и на свой ред да премине в контраофанзива. В тактическия му план основно място заемаха и излизанията на мрежата, откъдето бързо завършваше разиграванията в своя полза.

Благодарение на това той достигна до три брейкбола в края на откриващата част, но при всеки от тях скандинавецът намираше помощта на своя начален удар и бързо заличи опасностите, за да вкара сета в тайбрек. Там инициативата бе изцяло на страната на по-нискоранкирания тенисист, който наложи много високо темпо на игра и след серия от съвършено пласирани удари откри сметката си в общия резултат.

В средата на дебютната част се разрази сериозен спор между Давидович Фокина и съдията на стола, тъй като испанецът твърдеше, че отпечатъкът, който е бил показан на видео стената, не е бил правилният. Впоследствие Руне се приближи към спорното място, а според испанеца и публиката е поставил крака си именно върху отпечатъка от топката. Въпросната ситуация подтикна публиката да подкрепя още по-бурно своя любимец и на моменти липсваше каквото и да е уважение от нейна страна към 20-годишния състезател.

Въпреки това обаче Руне не сведе глава и успяваше непрекъснато да поставя под натиск подаванията на опонента си. Той на свой ред също започна често да търси пътя напред към мрежата и в голяма част от случаите бе безкомпромисен при ударите от въздуха. Решителният момент настъпи при 5:5, когато световният №7 за пореден път показа класата си на посрещане и реализира пробив, който впоследствие безпроблемно затвърди, за да вкара двубоя в трети решителен сет.

Нивото на игра остана високо и във финалната част, където на самия старт двамата си размениха по един пробив, след което бяха напълно безпогрешни от линията за сервис. В осмия гейм обаче Руне се пропука и инкасира брейк, с който позволи на съперника да сервира за успеха при 5:3. За пореден път обаче датчанинът демонстрира своя борбен дух и притиснат до стената, показа най-доброто си лице, за да осъществи моментален рибрейк и да изравни за 5:5.

В крайна сметка този толкова оспорван двубой напълно резонно бе решен в тайбрек, където равенството се запази до 4:4, но в следващите решителни минути от мача Фокина показа по-здрави нерви и след цели 3 часа и 5 минути игра можеше да вдигне триумфално ръце.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до краен предел: Бивш Мастърс финалист сломи Руне в среднощно зрелище в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | мадрид | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook