Драма до края: Зверев надви Синер в тричасов трилър и е на 1/2-финал в Монако!

от в 21:02 на 15.04.2022
Мартин Петков

Александър Зверев се намира далеч от началото на годината, което му бе предвещано в края на миналата след триумфа на Финалите на АТП. Германецът демонстрира сериозни колебания по време на американското турне, като през тази седмица оптимистично се завръща в Европа за Мастърс 1000 надпреварата в Монте Карло. Саша в първите кръгове бе безупречен и си осигури двубой в четвъртфиналната фаза срещу набиращия инерция Яник Синер, който бе трети по ред на централния корт през днешния ден в Княжеството.

Сблъсъкът за място във финалната четворка на турнира извади на показ най-доброто от арсенала на двамата състезатели, които оформиха същински трилър изпълнен с драма до последната точка. В крайна сметка опитът и здравите нерви във важните моменти донесоха ключово предимство на Зверев, за да може след 3 часа и 7 минути на корта олимпийският златен медалист да триумфира с 5:7 6:3 7:6(5). В полуфиналната фаза, по пътя към титлата в Монте Карло, за световния номер 3 предстои да срещне победителя от мача противопоставящ защитаващия шампион Стефанос Циципас и Диего Шварцман.

Още в първите минути на срещата проблемите от физическо естество на италианеца си проличаха, като видимо затрудняваха предвижването му по корта и той предаде подаването си в актива на Зверев, който се откъсна напред в резултата. С течение на времето кризисните мигове при световния номер 12 отшумяха и той на бърза ръка възстанови паритета. Изравняването вдъхна нужната увереност на младока, който съумяваше да покачва нивото си с всяка изминала точка. Не след дълго Синер притисна германеца до стената в единадесетия гейм, като го предизвика да греши, и се поздрави с пробив, а минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

В началото на втората част италианецът изглеждаше окрилен, което му помогна да се отпусне от насъбралото се напрежение и си спечели ранен пробив аванс, доближавайки се максимално до победата. Световният номер 3 не му остана длъжен и моментално се абстрахира от грешките си, за да реализира рибрейк. В средата на сета Саша повика доктора на корта, понеже видимо изпитваше дискомфорт, като след оказаната му лекарска помощ се превърна в напълно друг човек. Зверев изолира неточностите от играта си, пое контрол над случващото се и напълно заслужено с ас по диагонала изравни резултата в отделните части.

Германецът продължи силната си серия на старта на решителния сет, като наложи своето темпо и реализира пробив на нула. Всичко вървеше по план за олимпийския златен медалист преди да изпълни неуспешен сервис отдолу, бивайки освиркан от публиката, което вдъхна кураж на южнотиролеца и той с рибрейк възстанови абсолютния паритет на корта. Зверев не се повлия от негативните емоции, показа сериозен характер и стигна до нов пробив в последвалите минути. Застанал на начален удар за мача, германецът допусна спад в представянето си и инкасира брейк за 5:5, като впоследствие станахме свидетели на тайбрек. Дългият гейм премина под постоянната размяна на мини пробиви и обстановка бе нажежена до краен предел, но след продължително разиграване Зверев оползотвори първия си мачбол, за да сложи точка на спора, класирайки се на полуфинал в Княжеството.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Драма до края: Зверев надви Синер в тричасов трилър и е на 1/2-финал в Монако! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | мастърс 1000 | монте карло | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook