Драма до края: Кокинакис отрази два мачбола срещу Чилич и ще спори за трофея в Аделаида!

от в 16:33 на 14.01.2022
Владислав Риждов

Вдъхновеният Танаси Кокинакис продължава да впечатлява със изявите си от началото на сезона. След като миналата седмица отпадна на крачка от финала в Аделаида, тази седмица австралиецът ще спори за трофея, надделявайки в драматичен сблъсък над Марин Чилич с 6:2 3:6 7:6(10) за два часа и 38 минути. Моментът е още по-специален за домакинския любимец, тъй като това е неговият първи АТР финал от близо пет години насам.

Световният номер 145 стартира на високи обороти срещата. По-агресивната игра от негова страна бързо му донесе дивиденти и участващият с "уайлд кард" поведе с 2:0. Кокинакис продължи да поддържа високо темпото на корта и да поставя Чилич под напрежение във всеки възможен момент, докато хърватинът така и не успяваше да намери пробойна в играта на своя съперник. Въпреки беглите опити на Чилич да се върна в битката за сета местният представител нанесе още един удар по надеждите на бившия номер 4 и скоро откриващата част замина за сметката на Кокинакис.

Опитен играч като Чилич обаче бързо се окопити и постепенно намираше ритъма си във втория сет. Световния №29 имаше психологическо предимство над опонента си, спечелвайки своите подавания, което указваше влияние върху Кокинакис. Бившият шампион от US Open търпеливо докача своя момент, когато нанесе решаващ удар по съперника в края на частта, и безпроблемно вкара развоя в решителен сет.

Той започна с размяна на пробиви между двамата състезатели, но нито един не успя да се откъсне в резултата за по-дълго. След няколко оспорвани гейма Чилич и Кокинакис подобриха значително играта си от сервис линията, което направи задачата на посрещащите още по-трудна и това доведе до логичен тайбрек, а той съвсем не бе лишен от драма. Кокинакис бързо се озова на гребена на вълната и с безгрешна игра си осигури четири мачбола, повеждайки с 6:2. Задачата на 25-годишния австралиец не се оказа толкова лесна, колкото изглеждаше. Чилич на свой ред показа, че може да се справи с напрежението и отрази всеки един от мачболите, преди самият той да достигне до такъв при 7:6. Отговорът на Кокинакис бе повече от категоричен и след поредица от оспорвани моменти, №3 в схемата сгреши фатално и това подпечата успеха на Кокинакис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до края: Кокинакис отрази два мачбола срещу Чилич и ще спори за трофея в Аделаида! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp adelaide | Аделаида | марин чилич | обзор | танаси кокинакис | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook