Драма до последно: Андреев отрази три поредни мачбола и взе реванш от Кларк в Хелзинки!

от в 19:59 на 14.11.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев прогресира сериозно през последните седмици и напълно заслужено почти си е подсигурил участието в квалификациите на Аустрелиън Оупън догодина. Това се случи благодарение на два поредни достигнати полуфинала в Чаланджър Тура, ала впоследствие българинът допусна поражение на старта на състезанията в Сен Тропе и Роан. Днес обаче Андреев се върна на победния път, след като се справи със съпротивата на Джей Кларк.

Интересна подробност е, че британецът спря родния ни представител във финалната четворка на надпреварата във Форли, но днес Андреев взе своя реванш и се наложи драматично с 6:1 3:6 7:6(2). По този начин нашият сънародник се класира за втория кръг на Чаланджъра в Хелзинки, където го очаква битка с италианеца Матиа Белучи, който е един от най-проспериращите тенисисти към момента и неслучайно спечели два от последните три турнира, в които взе участие.

Срещата започна отлично за българина, чиито ретури се приземяваха дълбоко в полето на Кларк и съвсем скоро станахме свидетели на първия пробив в срещата. Трикратният Чаланджър шампион пък реагира подобаващо и реализира рибрейк, ала оттам насетне инициативата беше изцяло на страната на Андреев и той не отпусна нито гейм повече на своя опонент в откриващата част.

Двамата играчи стабилизираха значително изявите си от сервис линията и посрещачите нямаха особени шансове до шестия гейм, когато световният номер 216 впечатли с няколко поредни отлични излизания към мрежата, докато Ади сбърка поредица от рутинни наглед форхенди, а в крайна сметка по-високоранкираният състезател отмъкна подаването на 21-годишния тенисист и съвсем скоро имахме паритет в сетовете.

Решителната част се развиваше напълно равностойно, но британецът имаше известен превес в продължителните разигравания и си спечели правото да сервира за победата, повеждайки с 5:4. Наглед всичко изглеждаше предрешено, защото Кларк се откъсна напред с 40:0, само че Адриан нямаше никакви намерения да се предава и като по чудо достигна до тайбрек, в който отпусна само една точка на съперника си и реализира един от най-впечатляващите обрати в своята кариера.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Андреев отрази три поредни мачбола и взе реванш от Кларк в Хелзинки! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | джей кларк | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook