Драма до последно: Карацев и Рубльов елиминираха Испания, за да класират Сърбия напред

от в 01:05 на 29.11.2021
Калоян Соколов

Безспорно срещата между Русия и Испания се очакваше с най-голям интерес измежду тези в груповата фаза на Купа "Дейвис", а двете страни показаха нагледно защо са сред водещите такива в света на тениса и изнесоха невероятно шоу. Откриващият мач на сингъл завърши с изненадваща победа на неостаряващия Фелисиано Лопес, който надигра световния номер пет Андрей Рубльов, само че впоследствие Даниил Медведев не остави шансове на Пабло Кареньо Буста и възстанови паритета в сблъсъка.

Така крайният победител щеше да бъде определен в решителен двубой на двойки, а залогът в него беше огромен. Испания се нуждаеше от задължителна победа, която щеше да гарантира на иберийците класиране на четвъртфиналната фаза за сметка на сърбите, докато Русия се нуждаеше от само един спечелен гейм в предстоящия мач, за да подпечата мястото си във финалната осмица.

Капитаните на отборите пък определиха тази битката да бъде водена между опитния тандем на Марсел Гранойерс и Фелисиано Лопес, а от другата страна застанаха Андрей Рубльов и Аслан Карацев, които съвсем наскоро достигнаха до сблъсъка за титлата в Индиън Уелс. Четиримата играчи на корта предложиха истинско зрелище, като младите руснаци се оказаха по-устойчиви в решителни моменти и се наложиха с 4:6 6:2 6:4, за да изхвърлят Испания от турнира и да дадат шанс на Новак Джокович и компания да продължат напред в надпреварата.

Първата част протече със сериозно надмощие на ветераните, защото те доминираха изцяло в надиграванията на мрежата и показаха как са далеч по-рутинирани в играта по двойки. Сервисът на Лопес се оказваше напълно непреодолимо препятствие пред представителите на "сборная", което даваше спокойствие на испанците да посрещат по-смело и те логично достигнаха до решителен пробив, след като Карацев направи неочаквана грешка при удар над глава.

Втората част се разви напълно противоположно, тъй като руснаците повишиха нивото си на начален удар, докато техните съперници играеха с нисък процент на вкарано първо подаване и често се стигаше до размени от основната линия, в които Карацев и Рубльов имаха чувствително предимство и закономерно паритетът в резултата скоро беше налице.

Третата част предложи изключително изравнено съревнование между тимовете и никой не можеше да вземе предимство до 5:4 гейма в полза на Русия, когато финалистите в Индиън Уелс демонстрираха впечатляващо ниво на ретур, а Карацев реализира още първия мачбола пред своя отбор, изстрелвайки неспасяем минаващ удар, чрез който остави без отговор двамата противникови състезатели на мрежата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Карацев и Рубльов елиминираха Испания, за да класират Сърбия напред Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | аслан карацев | даниил медведев | Испания | купа дейвис | марсел гранойерс | новак джокович | Обзори | русия | сърбия | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook