Драма до последно: Медведев отново загуби самоконтрол, но надви първия поставен по пътя си

от в 09:38 на 06.10.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев беше въвлечен в много тежка битка от талантливия Матео Арналди и в един момент се намираше на 2 гейма от загубата, но бившият шампион нямаше намерение да напуска турнира в Шанхай още в третия кръг и съумя да предолее съпротивата на 23-годишния си опонент - 5:7 6:4 6:4 за 2 часа и 43 минути игрово време. По този начин поставеният под номер 5 прогресира към фазата на 1/8-финалите, а там може да видим мечтан сблъсък между него и Стефанос Циципас, с когото имат отколешна вражда.

Бившият шампион имаше мечтан старт на мача, след като проби още в първия гейм и дори можеше да седне на почивата с аванс от двоен брейк, но 23-годишният тенисист показа характер и се разписа в резултата за 1:2. Постепенно маладокът демонстрира качеството на своите удари и миксираше успешно мощните си форхенди с отлично изпълнени къси топки, които хващаха фаворита неподготвен и италианецът съумя да обърне геймовете до 4:3 в своя полза.

Медведев обаче скоро се ориентира към действията на своя съперник и спря своето пропадане, като равенството властваше на корта при 5:5. Тогава Арналди започна умишлено да отдава ининциативата на своя съперник, който влезе в серия от непредизвикани грешки и следващите два гейма завършиха с успех на по-нискоранкирания тенисист, а по този начин световният номер 36 си осигури аванс в сетовете.

Руснакът веднага реагира и започна с брейк във втората част, само че точно тогава буйният характер на бившия номер едно се прояви и той инкасира рибрейк след изключително 33-ударово разиграване, в което не устоя на атаките на 29-ия поставен.

Последваха грозни сцени, след като световният номер 5 използва нецензурни изрази по адрес на главния съдия на два пъти в рамките на 30 секунди и дори загуби служебно точка, като Арналди се възползва от момнтната ситуация, излизайки напред в резултата за 2:1.

Медведев бързо обаче загърби станалото и влезе в релси, а качеството на игра беше изключително високо, тъй като в хода на сета видяхме общо 18 уинъра от двамата срещу едва 6 непредизвикани грешки.

Голяма част от тези грешки дойдоха в седмия гейм, когато аутсайдерът избърза на няколко пъти и закономерно беше пробит от москвочанина, който отрази три възможности за рибрейк в десетия гейм с помощта на вездещия си сервис и така вкара мача в трета решителна част.

Там качеството на игра продължаваше да бъде много високо, но определено италианецът си служеше по-добре със своето първо подаване и държеше инициативата в размените от дъното на корта. Бившият номер едно пък вече се справяше далеч по-успешно с високите топки на опонента си и се измъкна в един много тежък осми гейм, за да изравни за 4:4.

Изглежда този момент пречупи младока, чиито атаки към мрежата бяха парирани от Медведев и той се сдоби с три поредни скрити мачбола, като поредният минаващ удар на 5-ия поставен маркира пробива и впоследствие фаворитът не сбърка, сервирайки за крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Драма до последно: Медведев отново загуби самоконтрол, но надви първия поставен по пътя си Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook