Драма до последно: Оже-Алиасим осъществи обрат от 0:2 срещу перуански квалификант!

от в 19:07 на 22.05.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим надгради значително представянето си в последните седмици, като достигна дебютни четвъртфинали на Мастърсите в Мадрид и Рим. Канадецът повлиян от силната си игра напоследък стартира със сериозни очаквания кампанията си на Ролан Гарос през днешния ден, като в първи кръг срещна квалификанта Хуан Пабло Варияс.

Сблъсъкът бе разделен на две половина, в които двамата състезатели имаха възможността да покажат най-доброто, на което са способни, ала в крайна сметка опитът на толкова високо ниво и непримиримият характер на Алиасим се оказаха с ключово въздействие и той след ,,пълен ремонт" триумфира с 2:6 2:6 6:1 6:3 6:3. Във втори кръг за световния номер 9 предстои да срещне победителя измежду Аслан Карацев и Камило Уго Карабели.

Квалификантът имаше летящ старт, като се поздрави с пробив в откриващия гейм, благодарение на неточности при канадеца, а минути по-късно затвърди убежденията, че е по-добрият от двамата състезатели на корта и удвои преднината си. Варияс не се поддаде на напрежението и безпроблемно на начален удар записа дебютния сет в актива си.

Втората част ни предостави аналогичен развой на събитията, след като перуанецът скоростно притъпи остротата в ударите на Оже и реализира ранен пробив. Световният номер 122 продължи да играе все така вдъхновено и развиваше играта си във всички аспекти, което му донесе нова доза положителни емоции и той увеличи предимството си в общия резултат, като бе на само сет от победата.

С началото на третата част Алиасим излезе от критичната ситуация, в която бе попаднал, като неточностите напуснаха играта му изцяло, благодарение на което си спечели брейк аванс. Канадецът видимо се движеше във възходяща линия и докато нискоранкираният му съперник бе допуснал спад в нивото си, световният номер 9 редуцира изоставането си в отделните части.

Устремът на Оже се узакони на старта на четвъртия сет с ранен пробив, като серията му се увеличи до седем последователно спечелени гейма. Квалификантът частично съумя да се изправи от своебразния ,,нокдаун", в който бе изпаднал, но силите му не стигнаха за нещо повече и с нов брейк от страна на представителя на топ 10 станахме свидетели на пети сет.

В решителната част двамата състезатели приеха дефанзивна роля, като никой не искаше да рискува и подаванията се трупаха в актива на подавачите. Момент на малшанс имаше за Варияс в средата на сета, когато бе повикан лекар на корта заради проблем с един от пръстите на дясната му ръка. Впоследствие перуанецът не изглеждаше особено добре физически, като това най-видно си пролича в осмия гейм, когато Оже-Алиасим покачи оборотите, намали скоростта за сметка на точността и с уинър по правата си завоюва ключов пробив, който му донесе крайния успех, дошъл след ,,пълен ремонт" за малко над три часа непрестанна битка на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Оже-Алиасим осъществи обрат от 0:2 срещу перуански квалификант! Мартин Петков
Теми:  
atp | ролан гарос | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook