Драма до последно: Зверев бе на гейм от загубата, но сломи Шелтън с единствения си пробив!

от в 05:45 на 18.08.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев оформи зрелищен полифинал на Мастърса в Синсинати. Световният номер 4 беше на само гейм от загубата срещу местната звезда Бен Шелтън, но единственият му пробив в мача се оказа в точния момент и той се наложи с крайното 3:6 7:6(5) 7:5 за 2 часа и 32 минути игрово време. Така германецът е само на две победи от това да си осигури място в топ 2 сред поставените на US Open, изпреварвайки Новак Джокович и Карлос Алкарас, но за целта ще трябва да се справи със световния номер едно, срещу когото има преднина от 4:1 победи в преките им срещи.

Първият сет се превърна в истински рецитал от сервис линията за Шелтън, който записа 7 аса и вкара 88 процента от първите си подавания в игра. Освен това американецът реализира страхоните 11 уинъра срещу само една непредизвикана грешка, а Зверев нямаше какво да направи срещу толкова перфектни показатели и можеше единствено да се надява, че младокът ще допусне спад. 12-ият поставен обаче нямаше такива намерения и проби в осмия гейм, след което сложи точка на спора на собствено подаване в откриващата част.

Силите се поизравниха във втория сет и бившият шампион дори започна да превъзхожда левичаря на начален удар. Това обаче не беше достатъчно, за да стигнем до някакъв по-сериозен обрат и единствените два брейкбола се откриха във втория гейм пред германеца, който нямаше шанс срещу бомбите от сервис лнията на Шелтън и така се стигна до тайбрек.

Там местният любимец стартира с мини брейк, само че впоследствие Зверев започна да го вкарва в редица разигравания от дъното на корта и световният номер 4 показа явното си преимущество над своя съперник в този компонент от играта, съумявайки да изравни общия резултат в мача.

Решителният сет започна с ранни спасени брейкболи и от двамата състезатели, като световният номер 14 имаше особено критични мигове в седмия гейм, когато се оказа догонващ с 15:40, само че демонстрира смел подход и излизанията му в близост до мрежата сработиха, за да поведе с 4:3.

Шелтън дори се приближи на гейм от победата при 5:4, но това се оказа и последната му положителна проява в мача, тъй като финалистът от Ролан Гарос реализира единствения си пробив в перфектния момент и затвори мача в 12-ия гейм, постигайки своята рекордна 52-ра победа за сезона!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Драма до последно: Зверев бе на гейм от загубата, но сломи Шелтън с единствения си пробив! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook