Драма докрай: Рууд надви екзекутора на Тийм в решителен тайбрек и е на първи финал за сезона

от в 19:54 на 08.04.2023
Мирела Николова

Сезон 2023 стартира по кошмарен начин за Каспър Рууд, който допреди настоящата седмица не бе постигал две последователни победи. Проклятието обаче бе счупено на АТР 250 надпреварата в Ещорил, където днес норвежецът записа трети пореден успех и си осигури място в утрешния сблъсък за трофея. Двукратният финалист от Шлема срещна сериозна съпротива от страна на световния №80 Куентен Алис, а задачата му допълнително бе усложнена от болки в областта на врата във втория сет, но въпреки затрудненията първият поставен успя да се добере до крайния успех след над два часа игра за крайното 6:4 3:6 7:6(2). 

Французинът стартира колебливо срещата и още в първия гейм допусна серия от непредизвикани неточности, довели до пробив в актива на фаворита. От своя страна, топ поставеният не пропускаше възможност да ускори топката при по-плитък удар на съперника и така без затруднения опази рано придобитата си преднина, за да се приближи на крачка до финалния двубой.

Интензитетът в играта на Рууд спадна в началото на втората част и световният №80 веднага се възползва от зачестилите пропуски на опонента, за да поведе с пробив и 4:1. Скандинавецът изпитваше видим дискомфорт в областта на врата и само два гейма по-късно получи медицински таймаут, след който обаче не успя да материализира отворилия му се шанс за връщане на пробива, и скоро резултатът в отделните сетове бе изравнен.

Заключителната част бе изключително равностойна, тъй като всеки от двамата състезатели успяваше да извлече максималното от началния си удар и бързо спечелените сервис геймове изобилстваха. Напълно резонно изходът на този толкова оспорван сблъсък дойде след решителен тайбрек, в който Рууд показа класата си и взе преднина от 3:0 още в самото начало, която впоследствие доразви, за да се поздрави с класиране за първия си финал през 2023-та.

Първият полуфинал за деня бе лишен от подобна доза драма, тъй като шестият поставен Миомир Кецманович не остави никакви шансове на световния №96 Марко Чекинато и след само 69 минути престой на корта съумя да наложи волята си за крайното 6:3 6:1. През утрешния ден сърбинът ще излезе за своя четвърти АТР финал и ще преследва втора професионална титла.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма докрай: Рууд надви екзекутора на Тийм в решителен тайбрек и е на първи финал за сезона Мирела Николова
Теми:  
atp | ещорил | каспър рууд | куентен алис | марко чекинато | миомир кецманович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook