Драма в най-висша форма: Досковането до мрежата на Хуркач, което реши нещата в полза на Григор

от в 08:24 на 27.03.2024
Калоян Соколов

Срещата между Григор Димитров и Хуберт Хуркач от 1/8-финалите на Мастърса в Маями ни дари с множество драматични моменти и обрати, но определено можем да отличим едно ключово събитие, което наклони сериозно везните в полза на първата ни ракета и същевременно предизвика доста полемики, а именно точката при 2:2 в тайбрека на решителния сет. Припомняме ви, че Димитров веднага се откъсна напред с мини пробив и впоследствие спечели едно от най-дълги разигравания в мача, за да поведе с 2:0, ала наред беше двойна грешка от страна на нашия сънародник и Хуркач изравни точките с помощта на бомбения си сервис. Изглеждаше, че полякът дори е повел с 3:2, след като вкара нов отличен начален удар и завърши с лекота в близост до мрежата, но съдията на стола отсъди докосване на мрежата от страна на бившия шампион.

Това тотално изкара 8-ия поставен извън кожата му и той заби ракетата си с всички сила в земята и поиска веднага да му бъде показано видеоповторение, само че арбитърът му обясни, че подобно нещо не е позволено при такъв вид ситуация и го увери, че е убеден на 100 процента в правотата на своето решение. Случилото се видимо оказа сериозно негативно влияние върху поляка, който спечели само още една точка до края на двубоя и трябваше да преглътне пета загуба от също толкова сблъсъци с първата ни ракета.

Най-хубавото е обаче, че тази сцена не повлия на сърдечния поздрав между двамата близка приятели, като Григор обясни, че се е обърнал с гръб, така че не е видял какво се е случило и искрено съжалява за станалото, а Хуркач му отвърна да не се притеснява и го поздрави за успеха, признавайки как се е подхлъзнал в онзи момент и всъщност е напълно възможно да е докоснал мрежата, но просто не го е усетил.

Повторенията пък категорично доказаха, че съдията на стола е взел правилното решение, защото гигантът видимо закача филето с левия си крак и определено можем да поздравим арбитъра за смелостта да реагира своевременно в толкова важен момент и точно неговото "орлово" зрение беше от огромна помощ на бившия номер три, имайки предвид огромното значение на въпросната точка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма в най-висша форма: Досковането до мрежата на Хуркач, което реши нещата в полза на Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | любопитно | маями | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook