"Дразни ги, че е твърде добър; поздравления Новак" Макенроу защити поведението на Джокович

от в 11:39 на 10.07.2024
Калоян Соколов

Джон Макенроу може към момента да е обичан от почти всички фенове на тениса и да има легендарен статус в историята на играта, но това невинаги е било така. Американецът е първият отявлен бунтар на корта, когато тенисът е бил строго традиционен спорт и затворената общност по никакъв начин не го е приемала, опитвайки се да го отхвърли по всевъзможни начини.

Макенроу обаче е бил твърде добър и това е било невъзможно да се случи, а 7-кратният "мейджър" шампион вероятно разбира по-добре от всеки какво е изпитал Новак Джокович на централния корт на Уимбълдън преди два дни, когато сърбинът усети неуважение към себе си от страна на публиката и влезе в пряка конфронтация с феновете.

Легендарният бивш тенисист подкрепи реакцията на "Джокера" и изказа мнение пред камерите на BBC, че според него доскорошният номер едно е най-великият играч изобщо, защото пре цялата си кариера се сблъсква с подобни проблеми и въпреки това успява да печели трофей след трофей.

"Поздравления, Новак! Той се бори с това през цялата си кариера. Истина е, че той се храни от негативната енергия, аз самият също съм го правил понякога, но същевременно го мразех. Нима си мислите, че някой иска хората да крещят срещу него и да се надяват да загуби? Те нямат никаква причина да го правят и просто подкрепят другия тенисист, защото Джокович е изключително добър играч и очевидно това ги дразни.

Моето мнение е, че хората се държат само заради това по този начин с него. Той е като Дарт Вейдър на тениса, сравнявайки го с така обичаните Роджър Федерер и Рафаел Надал. Никой не вярваше, че някой ще ги настигне, а той показа нервите да се появи и да счупи всичките им рекорди. В момента той има повече титли от Шлема спрямо тях и е нормално да иска да бъде уважаван.

Той претърпя операция само преди месец и шансовете да играе на Уимбълдън бяха минимални. Той обаче е тук, помага на популярността на тазгодишното издание на турнира и вероятно си мисли как не получава заслуженото отношение, имайки предвид всичко това, а хората викат за 15-ия в света, който не е постигнал абсолютно нищо спрямо него. Да, вероятно в публиката имаше група датски привърженици, които искаха да видят по-оспорван мач. Всички искаме това, но трябва да оцениш величието пред себе си.

Най-лесно е да кажеш, че нищо не се е случило, но Новак трябва да справя с този проблем през последните 15 години. Уважавам куража, който показа, за да каже всичко това на място, защото вероятно подобно изказване ще настрои още повече хора срещу него. Новак не заслужава подобно нещо. Той е изключителен за нашия спорт и много умен човек, така че няма как да не е разчел правилно ситуацията и да ни убеждават, че това не е било нарочно.

Новак Джокович вероятно е изиграл поне 100 мача през кариерата си, в които не е получавал нужното уважение от публиката. Защо? Какво толкова е направил? Назовете поне едно нещо. Може би това, че се състезава по-здраво от всеки някога стъпвал на тенис корт? Бил съм там и знам колко изнервящо е да чуеш аплодисменти при своя двойна грешка или лесен пропуск.

Бил ли е освиркван някога Роджър Федерер? Не, никога. Бил ли е освирикван някога Рафаел Надал? Не мисля така. Никой не се е сблъсквал със същото като Джокович. Точно затова ви казвам, че той е най-великият в историята на тениса, защото има всички тези резултати, въпреки че е получавал насреща подобно отношение" - завърши пламенната реч в защитата на Джокович от страна на Големия Мак.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Дразни ги, че е твърде добър; поздравления Новак" Макенроу защити поведението на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон макенроу | интервюта | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook