Дрейпър след отпадането: Синер ми взе краката; единствената му слабост е, че е твърде мил

от в 10:51 на 07.09.2024
Калоян Соколов

Джак Дрейпър хвърли всички сили на корта, броейки се за победата в 1/2-финалния си двубой от US Open срещу Яник Синер, но 22-годишният играч все още не се оказа физически готов да спори със световния номер едно. Британецът беше напълно равностоен в първите два сета, след което фаворитът напълно доминираше над своя съперник, който видимо не се чувстваше добре и дори повърна два пъти на корта.

Впоследствие 25-ият поставен обясни на какво отдава този колапс на неговия организъм и не отне нищо от триумфа на своя добър приятел и съперник, като същевременно напуска Ню Йорк с множество положителни мисли.

"Нивото в първите два сета беше много високо. Получи се изключително физическа битка, в която имах своите шансове, но не се възползвах от тях а това няма как да остане ненаказано срещу един от най-добрите в света. Борих се близо близо 2 часа и половина, но загубих всеки един от тези сетове и беше наистина тежко да го приема, но Яник ме победи абсолютно честно и беше твърд силен за мен днес.

Никога не е било толкова влажно, откакто турнирът започна и от един момент насетне не се чувствах никак добре на корта. Срещу топ тенисистите интензитетът на игра се вдига още повече и затова той е под номер едно в света, докато аз тепърва пробивам в топ 20. Усетих малко повече нерви от обичайното и това също беше част от причините, заради  които ми прилоша. Чувствах се все по-зле, защото не можех да сложа нищо в тялото си, за да получа допълнителна енергия. Не исках да го връщам обратно.

В един момент изобщо не можех да се движа и ставах все по-замаян на корта. Яник ми взе краката. Знам, че вероятно представянето ми в третия сет не е изглеждало много красиво на екрана, но се борих здраво и се гордея със себе си. Във втория сет усетих, че и той не се чувства особено добре, само че при 0:2 сета, до голяма степен си дадох сметка, че пътят за завръщане е твърде дълъг и нямам нужните сили, което ме караше да се чувствам още по-зле.

Нуждая се от малко повече опит на това ниво, за да избегна подобни сцени за в бъдеще. Яник е играл много такива мачове и знаеше как да се справи без проблеми с цялото това напрежение и тежки условия. Постоянно се опитвам да се уча и да се развивам. Мисля, че съм силен психически тенисист, но това невинаги това може да помогне в подобни битки и все още ми се случва да изпитвам тревожност на корта, което се явява слабост и трябва да работя над това.

Всичко е процес. Яник също чак през тази година започна да преминава през четвъртфиналите и полуфиналите в Големия шлем. Човек трябва да изпита първо загубите и емоциите от провала, за да се поучи от тях. Спортистите почти непрекъснато се изправяме пред нови ситуации и трябва да имаш известен опит, за да знаеш как да реагираш в тях. Синер е изключително солиден във всички аспекти на играта и вдига нивото в най-важните моменти. Може би едиснтвената му слабост е, че е твърде мил.

Не мисля, че трябва да променям нещо генерално. Просто се нуждая от време да се подобря още повече. Миналата година бях извън топ 100, когато дойдох тук, така че ще продължа да правя същото и да надграждам в процеса. Карлос и Яник са вече няколко години в Тура, докато това е моята първа цяла година и все още имам много за учене. Надявам се скоро да натрупам нужния опит, за да минавам успешно през подобни изпитания" - разкри Дрейпър по време на своята пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дрейпър след отпадането: Синер ми взе краката; единствената му слабост е, че е твърде мил Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | джак дрейпър | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook