Виена: Дрейпър срази бронзовия олимпийски медалист за най-големия си финал в кариерата!

от в 18:28 на 26.10.2024
Елеонора Александрова

Джак Дрейпър е първият финалист на ATP турнира във Виена. Британецът не остави никакви шансове на бронзовия медалист от Париж, Лоренцо Музети, и се наложи с крайното 6:2 6:4 за 1 час и 50 минути игрово време. Така той ще има възможността да завоюва своята втора ATP титла, като последното му препятствие по пътя ще е някой измежду Карен Хачанов и Алекс Де Минор. Така 22-годишният тенисист ще може в четвъртия си финал най-после да се бори за трофей от категория над ATP 250 и от понеделник ще дебютира в топ 15 на света, като все още е сред претендентите за класиране на ATP финалите в Торино, но за целта ще трябва да грабне титлата в австрийската столица, както и тази от Мастърса в Париж.

Още в самото начало Дрейпър впечатляваше с мълниеносния си сервис и форхенд, на които Музети нямаше отговор. Това позволи на полуфиналиста от US Оупън да поведе с пробив още след първия сервис гейм. на световния номер 17.Италианецът обаче показа характер и изглеждаше готов за битка, като възстанови паритета в геймовете при 2:2. Това се оказа и последният силен момент за бронзовия медалист от Париж в сета, тъй като последва истинска наказателна акция от страна на левичаря, който влезе в серия от четири спечелени гейма, за да грабне успеха в откриващия сет.

Силното представяне на Дрейпър продължи и в дебютните минути на втората част, където той проби за аванс от 2:1 и впоследствие отрази 3 шанс за рибрек, за да затвърди предимството си. Музети нямаше намерение да се предава и след фамозна бекхенд права съумя да изравни за 4:4. Италианецът обаче не се възползва от момента и Дрейпър спечели следващите два гейма, за да затвърди успеха си и отново да покаже защо е един от най-прогресиращите играчи  през тази година!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виена: Дрейпър срази бронзовия олимпийски медалист за най-големия си финал в кариерата! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | виена | джак дрейпър | лоренцо музети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook