Дрейпър: Не искам да надигам прекалено глава; тази победа е за дядо, който става на 80

от в 06:53 на 21.06.2024
Калоян Соколов

Джак Дрейпър записа своята най-голяма победа в кариерата си, надигравайки Карлос Алкарас на 1/8-финалите в Куинс. Младият британец за пръв път победи толкова високопрофилен състезател и продължава да няма загуба от началото на тревния сезон, но самият той остава здраво стъпил на земята и оценява по-скоро емоционалната страна на триумфа, а не чисто спортно-техническата.

"Страхотно е да победа звезда от калибъра на Карлос, но не искам да надигам глава прекалено високо. Седмицата не е свършила и работата не е приключила. Мога да оценя нещата, когато турнирът вече е приключил, а дотогава гледам на нещата мач за мач. Основен приоритет ми е да направя всичко възможно, за да бъда подготвен по най-добрия начин за четвъртфиналите, защото всеки на това ниво е способен да те победи, ако не си на най-високото си ниво.

Успехът ми изглежда сякаш е постигнат за една нощ, тъй като прогресирам много бързо в последните дни, но това не е точно така, тъй като работя здраво от толкова много години. През миналата година имах тежка контузия и това ме накара наистина да започна да се влагам на 100 процента физически, ментално и емоционално в тениса. Мисля само за спорта от миналия септември насам и правя толкова много жертви, влагайки нужната работа в процеса.

Надявам се да запазя този момент за максимално дълго време и да продължа да надграждам. Много е специално да постигна подобен успех пред родна публика. Днес дадох билети на мои приятели от ученическите ми години, които сега са в университета и ми споделиха колко е сюрреалистично за тях да ме наблюдават сега пред толкова много хора и на подобно ниво.

Искам да посветя победата на моя дядо, който днес навършва 80 години. Той е тук заедно с баба, която до голяма степен ме запали по тениса, но през последните 12 години страда от деменция. Самият аз помагам на различни благотворителни каузи свързани с това заболяване. Тя може да не разбира какво се случва, но за мен е страхотно да имам нейната подкрепа на корта. Дядо се грижи за нея и винаги идват заедно на мачовете ми у дома. Страхотно е те да бъдат част от моя успех. Дядо непрекъснато е в приложението с резултати и следи дори случващото се на най-ниската категория турнири. Постоянно ме пита за дадени тенисисти и това къде се намират в ранглистата, а аз трябва да го моля да не говорим непрекъснато за тенис" - сподели емоционалният Дрейпър.

Източник: Tennis 365

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дрейпър: Не искам да надигам прекалено глава; тази победа е за дядо, който става на 80 Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак дрейпър | интервюта | куинс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook