Дуото с успехи и на сингъл: Шварцман спаси 2 мачбола; Иснър спря друг аржентинец

от в 16:37 на 10.05.2022
Мартин Петков

Диего Шварцман все още не е показал пълния си потенциал в хода на сезона върху любимата му землена настилка, допускайки някои неочаквани поражения. Аржентинецът през днешния с двубой срещу набиращия скорост Миомир Кецманович откри кампанията си на Мастърса в Рим, където надви Рафаел Надал и достигна финал през 2020-та година. Двамата състезатели определено имаха своите мигове на гениалност по време на сблъсъка, но грешките в играта им също не липсваха, именно поради което станахме свидетели на битка до последната точка, в която опитът и здравите нерви оказаха своето влияние и Ел Пеке се поздрави с победата след 6:2 3:6 7:6(3), дошла за 2 часа и 45 минути на централния корт. Във втори кръг за световния номер 15 предстои да срещне ,,щастливия губещ" Маркос Гирон.

Аржентинецът стартира с лесно спечелен гейм на сервис и съумя да пробие в последвалото подаване на Кецманович, предизвиквайки цяла вълна от поредни брейкове, след която за своя радост запази преимуществото си, като водеше с 4:2. Шварцман в идните минути не допусна да предаде гейма си на начален удар в актива на сърбина, като дори за сметка на това се поздрави с нов пробив, както във всяко от подаванията на балканеца до момента, за да триумфира в откриващия сет.

Втората част ни предостави съвсем различен облик, като сервиращите не срещаха никакви трудности да печелят в моментите си на сервис, преди да се стигне до пагубния за световния номер 15 седми гейм, когато сърбинът реализира ключов пробив. Впоследствие Кецманович беше опрян до стената, като бе изправен пред четири брейкбола, но със завидно хладнокръвие ги отрази до един и запази преднината си, която надгради скоро след това при сервис на противника, с което изравни резултата в отделните части.

Силната игра на сърбина продължи при старта на решителния сет, където световният номер 31 спечели 12 последователни точки, за да поведе с 3:0. Латиносът не остана безучастен на случващото се и мигновено вдигна оборотите, с което възстанови паритета. Кецманович неспирно развиваше играта си и в десетия гейм разполагаше с два мачбола, но не съумя да ги оползотвори и аржентинецът оцеля. Ел Пеке дочака своя шанс в идните минути, като се превърна в стена на основната линия, връщайки всичко от другата страна на мрежата и реализира пробив, но за пореден път се пропука на начален удар и закономерно частта влезе в тайбрек. В хода на дългия гейм Шварцман нито за момент не изпусна водачеството и след няколко отлично проведени разигравания стигна до успех в срещата.

В двубой паралелно играл се с този на Шварцман и Кецманович, на ,,Грандстенд" се изправиха помежду си Джон Иснър и Франциско Серундоло. Гигантът за пореден път реализира двуцифрен брой асове върху червената настилка, като в този случай играта му на ретур също бе на нужното ниво, печелейки повече точки на посрещане от аржентинския си колега, и закономерно триумфира след 6:4 6:3, което му отрежда във втори кръг на турнира в италианската столица да срещне краля на клея Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дуото с успехи и на сингъл: Шварцман спаси 2 мачбола; Иснър спря друг аржентинец Мартин Петков
Теми:  
диего шварцман

Коментари





Следвайте ни в Facebook