Душан Лайович е първият полуфиналист в Монте Карло

от в 13:57 на 19.04.2019
В
Душан Лайович се превърна в първия полуфиналист на тазгодишното издание на турнира от сериите ,,АТР Мастърс 1000" в Монте Карло след двусетова победа над италианския квалификант Лоренцо Сонего с 6:4 7:5. В последните четири Лайович ще очаква един измежду световния номер едно Новак Джокович или десетия поставен в надпреварата Даниил Медведев.

Двамата започнаха двубоя равностойно, като първите пет гейма от мача преминаха под категоричния контрол на сервиращите, а при 3:2 в полза на италианеца Лайович отрази първия брейкбол в срещата, преди 48-мият в света да изравни резултата.

Пропуснатата възможност не се отрази добре на квалификанта, който допусна брейк в ,,Тилдъновия гейм", като пробивът се оказа достатъчен за сърбина, за да успее да надделее в първия сет, след като той взе двете си последвали подавания безпроблемно.



Душан се възползва от импулса в представянето си и започна втората част с нов спечелен гейм от ретур, като в тези моменти изглеждаше, че сърбинът е поел контрола връху срещата. Нещата в действителност обаче не бяха такива, след като изведнъж Лайович започна да допуска множество непредизвикани грешки, които в крайна сметка върнаха съперника му в битката за място на полуфиналите в Монако.

Колебанията в ръката на сърбина зачестяваха с течение на частта, като при 5:4 Сонего се добра до възможност за изравняване на сетовете при посрещане. Тогава обаче бе ред на италианеца да допусне няколко грешки, впоследствие на които паритетът отново бе възстановен.

Лайович се възползва от положителната инерция в играта си вследствие на отразената опасност и след няколко наказателни акции от форхенд той се сдоби с два поредни скрити мачбола, а фина къса отново от дланния удар на Душан означаваше, че решителният пробив в мача е реализиран.

Сърбинът след това не срещна затруднения със затварянето на срещата, като след уверено подаване, спечелено на 30, Лайович се класира на дебютния си полуфинал от сериите ,,АТР Мастърс 1000"!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Душан Лайович е първият полуфиналист в Монте Карло В

Коментари





Следвайте ни в Facebook