Дъждовната пауза дойде в точния момент за Григор Димитров в Шанхай

от в 11:46 на 05.10.2024
Калоян Соколов

Срещата между Григор Димитров и Зизу Бергс беше прекъсната поради дъжд. Българинът се завърна за своя първи официален мач в ATP Тура от един месец насам, след като се контузи в 1/4-финалите на US Open насам и видимо все още не е намерил оптималния си игрови ритъм. Положтиелното е, че нашият сънародник изглежда добре физически към този момент и спечели първия сет, но впоследствие белгиецът пое изцяло инициативата и изглеждаше като по-добрия играч на корта прекъди прекъсването, което дойде при резултата от 6:3 1:4 в полза на бившия номер 3.

Григор още от самото начало показа, че се чувства в оптимална физическа форма, но времето извън корта определено даваше отражие и първата ни ракета допускаше множество неточности. Същото обаче важеше и за белгиеца, който не показваше никаква тактическа дисциплина и търсеше завършващия удар от всяка една позиция, което се обърна изцяло срещу него и Григор проби за аванс от 3:1.

Играта на Димитров обаче продължаваше да е много непостоянна, а Бергс се възползва от този факт и не само изравни за 3:3, но дори имаше нови 2 брейкбола в седмия гейм. Точно в този момент видяхме най-доброто от световния номер 10, който спечели 12 от следващите 13 разигравания и по този начин си осигури спечелването на откриващия сет.

Нивото на българина се понижи критично в началните минути на втората част, докато по-нискоранкираният тенисист намали значително неточностите от своята ракета и показа, че не е никак безопасен съперник, откъсвайки се с лекота напред за 3:0. Шампионът от Бризбейн трябваше да се бори във всеки един свой сервис гейм, а точките за пробив пред световния номер 73 се превърнаха в константно явление.

Родният ни представител все пак се държеше в резултата и не позволяваше на Бергс да се откъсне по-сериозно в резултата. Стигна се до 4:2 в полза на аутсайдера, когато дъждът в китайския мегаполис прекъсна срещата и двамата тенисисти бяха прибрани в съблекалнята.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дъждовната пауза дойде в точния момент за Григор Димитров в Шанхай Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | зизу бергс | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook