Двама непоставени 1/4-финалисти в Монреал: 576-ият Нишикори с подвиг срещу шампиона от Бощад

от в 01:14 на 11.08.2024
Елеонора Александрова

Мастърс турнира в Монреал ще има своя непостоянен полуфиналист. Матео Арналди и Кей Нишикори се класираха за 1/4 финалите на надпреварата в канадския град.

Италианецът, който в момента е под номер 46 в световната ранглиста, победи Алехандро Давидович Фокина, макар и не по начина, по който е желал, а именно с отказване от испанеца при резултат 4:6 7:6(5) 3:0 за 2 часа и 39 минути игрово време. Отстранилият Медведев играч пренесе формата си от предния мач и в първия сет, демонстрирайки превъзходството си над Арналди и спечели първия сет с 6:4.

Втората част започна със серия от 4 пробива, като Фокина имаше възможността да предреши нещата в своя полза, но показа пропуквания. Двамата тенисисти стабилизираха играта си на начален удар и се стигна до тайбрек. В дългия гейм италианецът бе значителни по-добър във всеки един аспект и със 7:5 изравни резултата.

Недоброто представяне на Давидович Фокина бе затвърдено от неоптималното здравословно състояние, в което той се намираше, поради което взе медицинско прекъсване в началото на финалната част. Физическият дискомфорт, който той изпитваше не му позволи да довърши двубоя.

 Кей Нишикори пък продължава своето победоносно завръщане в ATP тура. След като бившият "мейджър" финалист, който в момента е под номер 576 в ранглистата, победи Стефанос Циципас във втория кръг, той надви и шампиона от Бощад, Нуно Боржеш с резултат 6:3 6:4 за 1 час и 29 минути игрово време.

Португалецът показваше сериозни слабости в играта си и японецът се възползва от тях, реализирайки пробив на нула в самото начало. Въпреки опитите на по-високоранкирания тенисист да се завърне в играта, азиатецът запази преднината, за да поведе в сетовете.

Втората част започна много по-добре за Боржеш, който поведе с пробив, ала Нишикори бързо пое инициативата, обръщайки сета в своя полза и губейки само два гейма до края на мача, се поздрави с първия си Мастърс четвъртфинал от 5 години насам, превръщайки се в най-нискоранкирания играч в тази фаза от 30 години насам, a всичко това ще позволи на ветерана да се изкачи с над 350 места в световната класация.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двама непоставени 1/4-финалисти в Монреал: 576-ият Нишикори с подвиг срещу шампиона от Бощад Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | кей нишикори | матео арналди | монреал | нуно боржеш | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook