Двама от поставените са аут! Макдоналд надделя над Тиафо, Нори отстрани Шварцман

от в 06:58 на 28.02.2019
В
Този път Франсис Тиафо не се спаси, както срещу Джордан Томпсън в първи кръг, и допускайки обрат от младия си сънародник Макензи Макдоналд напусна турнира в Акапулко след 7:6(7) 5:7 3:6. А в двата часа и половина на корта наблюдавахме всичко, от разигравания от дъното на корта, до налитания на мрежата и хубави сервиси.



През първата част до пробиви не се стигна, а възможности за такива имаше веднъж в гейм на Макензи, но те бяха с цената на сетболове, полуфиналиста от Делрей Бийч спаси цели четири сетбола. В тайбрека самият той имаше такъв, но в крайна сметка закономерно спрямо играта на двамата, Франсис се добра до сета, въпреки пропуснатите пет възможности.

През втората част, но корта интрига не липсваше. Макдоналд успя да стигне до пробив във втория гейм на нула, но не той му донесе сета, защото Тиафо реализира рибрйек, а такъв при 5:5 и то след като изоставаше 40:15.

В решителната част Макензи отново проби рано за 2:1 и дори имаше възможност да вземе и седмия гейм, за да дръпне с 5:3, но не се справи и пропусна четири скрити мачбола. В крайна сметка още един брейк имаше и той дойде в последния гейм на мача и то на нула, а чрез него и Макдоналд успя да спечели с 6:3.

Драма имаше и в срещата на малкия корт между Нори и Щварцман. Там велкобританецът победи с 7:6(5) 4:6 6:3 отново след повече от 2 часа на корта!

През първата част Диего водеше през цялото време след брейк в първия гейм, а той можеше да реализира и нов такъв при 3:1, но изпусна три възможности. В крайна сметка до пробив се стигна в полза на Нори и то в гейма, където опонента му сервираше за сета. Така частта се реше в тайбрек, а там след размяна на минибрейкове в началото, пробив при 5:4 реши частта в полза на Камерън.



През втория сет, Нори на два пъти излизаше с пробив аванс, като единия път успя и да поведе с 4:2, но четири последователни гейма в полза на Шварцман пратиха частта в полза на аржентинеца.

През решаващия сет Нори отново беше настигант след като дръпна с пробив за 1:0, а това стана при 2:1. В крайна смета моментален нов пробив на великобританеца спря поддема на Диего, а запазвайки се и от рибрейк Камерън се добра и до нов аванс от 4:2, който този път не изпусна. Той дори и затвърди преднината си, след като реализира и брейк в последния осми гейм и спечели една от големите победи в кариерата си.



Нори ще се изправи срещу Макдоналд, а двамата са играли два пъти досега, като американецът има пасив от 2:0

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двама от поставените са аут! Макдоналд надделя над Тиафо, Нори отстрани Шварцман В

Коментари





Следвайте ни в Facebook