Двама от топ 100 без заявки за US Open, ще видим тенисисти от 40 страни

от в 22:17 на 18.07.2018
Георги Христов

Бившият финалист от Уимбълдън Томаш Бердих стана единственият играч от топ 100, който не е подал заявка за участие на Откритото първенство на САЩ и ще пропусне сезона на твърди кортове това лято. При дамите само Сара Ерани от стотицата, няма да се включи за момента. Анди Мъри пък ще се възползва от правото си на защитен ранкинг.

32-годишният Бердих е измъчван от травма в гърба и това наложи да пропусне Уимбълдън за първи път от 2003 година. Травмата му датира още от 2017, когато пропусна края на сезона заради подобни проблеми.

"Измъчван съм от болки в гърба от няколко месеца. Ситуацията обаче не се подобри и не успях да бъда здрав за сезона на тревни кортове," обясни Бердих, който със сигурност няма да играе в Синсинати, Торонто и на US Open.

Според официалния сайт на US Open засега единствено Бердих от топ 100 при мъжете не е подал заявка за участие в надпреварата. Ако чехът изпадне от топ 100 както се очертава, това ще бъде първи такъв случай за него от януари 2004 година.

Общо в Ню Йорк очакват шест бивши шампиони да се включат при мъжете. Сред тях са Роджър Федерер, Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро, Анди Мъри, Марин Чилич и разбира се - действащият носител на отличието Рафаел Надал.

Световният №3 Александър Зверев ще опита за първи път в кариерата си да прескочи втори кръг, а Джон Иснър е голямата надежда на домакините, след като достигна до полуфиналите на Уимбълдън. Григор Димитров е под №6, а Доминик Тийм допълва десетката.

През 2017 Джокович, Мъри, Милош Раонич и Кей Нишикори не взеха участие, но сега се очаква те да са на линия за битките на твърдите кортове в Ню Йорк.

Както обикновено Роджър Федерер и Рафаел Надал ще бъдат сред фаворитите за отличието на US Open. Любопитното е, че двамата така и не са се срещали в това състезание.

Допълнителни факти за US Open 2018:
- Шампионите при мъжете и жените ще получат по 3,8 милиона долара. Увеличението е със 100 000;
- Общият награден е увеличен с 5% до 53 милиона долара;
- Шампионите при двойките ще получат по 700 000;
- Общият награден фонд само на квалификациите ще достигне 3 милиона долара.

Церемонията за жребия на US Open ще бъде на 23 август.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двама от топ 100 без заявки за US Open, ще видим тенисисти от 40 страни Георги Христов
Теми:  
us open | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook