Две победи в един ден: Попирин не пожали шампиона от Вашингтон и е финалист в Монреал!

от в 07:41 на 12.08.2024
Калоян Соколов

Алексей Попирин можеше досега през своята кариера да се похвали само с един 1/4-финал на ниво Мастърс, а сега е финалист на надпреварата в Монреал! Австралиецът вчера елиминира Григор Димитров, след като отрази 3 мачбола и показа, че това далеч не е било случайно. Световният номер 62 тази нощ осъществи две поредни победи, надигравайки последователно Хуберт Хуркач и Себастиан Корда.

Попирин изоставаше със сет и пробив срещу световния номер 6, но намери пътя към победата, а няколко часа по-късно прекъсна серията от 8 поредни спечелени мача на шампиона от Вашингтон - 7:6(0) 6:3 за 1 час и 33 минути игрово време.

По този начин непоставеният тенисист със сигурност ще влезе в топ 30 на световната ранглиста след края на турнира и ще бъде сред поставените играч от US Open, а днес той ще се опита да вземе трети скалп на топ 10 играч в турнира, изправяйки се срещу Андрей Рубльов в пряк спор за титлата.

Първият сет предложи купища обрати, като Корда пръв съумя да поведе с пробив, но неговият съперник веднага изравни резултата и дори разполагаше с два сетбола при 5:4 в своя полза, но шампионът от Вашингтон се спаси от тежкото положение и впоследствие проби за аванс от 6:5. Изглежда обаче нервите застигнаха младата американска звезда и той не само инкасира брейк, а впоследствие не спечели нито една точка в тайбрека.

Това даде сериозно психологическо предимство на по-нискоранкирания тенисист, който веднага отмъкна подаването на опонента си във втората част и оттам насетне изцяло контролираше хода на двубоя. Корда пък така и не съумя да се съвземе, което доведе до дублиране на преднинатата на Попирин след нулев пробив в деветия гейм и така прикаката на световния номер 62 продължава да бъде писана.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Две победи в един ден: Попирин не пожали шампиона от Вашингтон и е финалист в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook