Две предупреждения за 30 секунди и служебна точка: Мануел Месина изпита гнева на Медведев (видео)

от в 09:38 на 06.10.2024
Калоян Соколов

 

Скандалите и Даниил Медведев обикновено вървят ръка за ръка на корта, а този път потърпевш беше главния съдия Мануел Месина, който имаше малшанса да бъде в стола по време на мача на руснака от третия кръг на Мастърса в Шанхай срещу Матео Арналди. Бившият шампион от самото начало на турнира се оплаква упорито, че в топките няма никаква скорост и е недопустимо да се играе с тях на на състезание от толкова високо ниво.

Гневът на руснака се развихри с пълна сила във втория гейм от втория сет, когато той инкасира рибрейк след 33-ударово разиграване. Бившият номер едно отново изложи същите оплаквания на арбитъра, като очевидно беше изнервен от това, че не можеше да придаде никаква скорост на ударите си, а Месина нямаше какво да направи по въпроса и изобщо не реагира на думите на тенисиста.

Това вбеси още повече световния номер 5, който покри устата си, за да скрие казаното от него за телевизионните камери, а въпросните обиди бяха санкционирани с предупреждение. Въпросните наказателни мерки по никакъв начин не възпряха московчанина, който изсипа нова серия ругатни по адрес на рефера, а той просто извъртя очи и наказа състезателя със служебна точка в полза на съперника му.

В крайна сметка изглежда този конфликт донесе нужната допълнителна енергия на Медведев и той съумя да осъществи обрат в мача, а след срещата отново демонстрира своя прословут сарказъм, подписвайки камерата с надпис "хубави топки" и едно нарисувано тъжно лице за финал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Две предупреждения за 30 секунди и служебна точка: Мануел Месина изпита гнева на Медведев (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook