Двоен руски триумф: 20-годишната Шнайдер повали победилата Томова на финала в Бад Хомбург!

от в 16:47 на 29.06.2024
Елеонора Александрова

Диана Шнайдер е новата шампионка на Бад Хомбург! 20-годишният рускиня надви тенисистката, елиминирала Виктория Томова в надпреварата, Дона Векич, в 3-сетов сблъсък с резултат 6:3 2:6 6:3 и отново показа защо е един от най-големите таланти в WTA тура, печелейки първата си титла на трева и втора в кариерата си.

Срещата започна равностойно, като и двете тенисистки разчитаха на мощен и агресивен тенис. При 2:1 обаче талантливата рускиня реализира пробив. Въпреки изоставането си, Векич не изглеждаше обезкуражена, а напротив - възползваше се от всяка слабост на по-младата си съперничка, налагайки своя агресивен стил на игра. В тези моменти, Шнайдер показваше здрави нерви и удържаше атаките на хърватката, а това си пролича най-вече в последния гейм на сета, който продължи повече от 10 минути, но в крайна завърши в полза на рускинята и така тя поведе в резултата в сетовете.

Във втората част световната номер 47 бе доста по-колеблива в разиграванията си, което позволи на Векич да поеме инициативата . Така хърватката реализира ранен пробив и запазвайки преднината си в хода на сета, съумя да се откъсне напред с 5:2 и така изравни общия резултат в двубоя.

Въпреки слабата си втора част, Шнайдер не се обезкуражи. 20-годишната тенисистка бе напълно равностойна на бившата представителка на топ 20 и заслужено поведе с пробив. Векич обаче отвърна на брейка още в следващия гейм, а впоследствие играта се движеше равностойно до 3:3, когато изведнъж играта на хърватката се разпадна, за разлика от тази на Шнайдер, която без да загуби гейм след това, ознаменува своята втора титла в кариерата си на ниво WTA и дебютна такава от категория "500"!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двоен руски триумф: 20-годишната Шнайдер повали победилата Томова на финала в Бад Хомбург! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бад хомбург | даяна шнайдер | дона векич | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook