Двоен триумф за Иснър и Хуркач в Маями: Вече са шампиони и при тандемите

от в 09:28 на 03.04.2022
Владислав Риждов

Хуберт Хуркач остана на крачка от това да има възможността да дублира трофея си на сингъл в Маями, след като отпадна на полуфиналите от Карлос Алкарас. Тази година полякът реши да се включи и в надпреварата на двойки, където обедини сили с Джон Иснър, а това се оказа повече от оправдано решение, след като двамата триумфираха с титлата през вчерашния ден, надигравайки на финала Уесли Кулхоф и Нийл Скупски с 7:6(5) 6:4 и така станахме свидетели на Слънчев дубъл и при каретата. С това можеше да се похвали Иснър, който предходната седмица вдигна титлата в Индиън Уелс заедно със своя сънародник Джак Сок, а самият Хуркач се превърна в едва четвъртия играч, който печели титлата както на сингъл, така и на двойки.

Кулхоф и Скупски имаха първата възможност да поведат в резултата, но Хуркач и Иснър успяха да се спасят от ранен брейк. Впоследствие двамата гиганти достигнаха до отличен шанс да приключат частта на собствен сервис, ала не материализираха шансовете си. Така, след като не видяхме нито един пробив в откриващия сет, той трябваше да бъде решен с тайбрек. Той започна по-добре за нидерландо-британската двойка, които имаха комфортен аванс след изиграването на първите шест точки - 4:2. Отговорът на отсрещната страна на мрежата обаче бе подобаващ, след като те бързо заличиха дефицита си, а в край спечелиха три поредни точки, за да вземат преднина в общия резултат.

При подновяването на играта шампионите от турнира в Доха имаха добър шанс да се върнат в борбата за крайния успех, но пропуснаха три ранни точки за пробив. Действието продължи да се развива плавно и сервиращите доминираха, а развръзката дойде в десетия гейм, когато водачите в резултата достигнаха до 40:40, след което спечелиха решаващата точка, ликувайки с първата си титла като отбор. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двоен триумф за Иснър и Хуркач в Маями: Вече са шампиони и при тандемите Владислав Риждов
Теми:  
атп | джон иснър | маями | обзор | тенис турнир в маями | трофей | финал | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook