Двоен успех: 18-годишният Динев надви шампион от Sofia Open и спечели първи ATP точки!

от в 14:21 на 12.02.2023
Мирела Николова

След като на тазгодишното Открито първенство на Австралия страната ни бе представена от цели петима наши сънародници при юношите и девойките, то успехите на младите ни състезатели продължават и през настоящата седмица. По-рано днес 18-годишният Динко Динев записа най-престижната победа в досегашната си кариера, надделявайки над носителя на трофея от Sofia Open 2018 - Мирза Башич, в мач от първия квалификационен кръг на Чаланджъра в Манама (Бахрейн).

Титлата в българската столица си остава най-голямото постижение в кариерата на босненеца, който така и не успя да надгради този си успех и достигна върхово класиране от №74 в световната ранглиста. В момента той се изявява основно на Чаланджър надпревари и се намира близо до изпадане от топ 400, заемайки 395-ата позиция.

През днешния ден Динев съумя да покаже отлично ниво на игра и постоянство в изявите си, за да реализира два пробива в откриващата част и да я запише срещу своето име. Веднага след края на първия сет обаче Башич взе решение да се оттегли от двубоя и така крайната победа бе в полза на българина - 6:3 и отказване.

С този си успех 18-годишният ни сънародник си спечели своите първи 2 точки за световната ранглиста при мъжете, като през утрешния ден му предстои да се изправи срещу украинеца Александър Байнин (№1106) в битка за влизане в основната схема на надпреварата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двоен успех: 18-годишният Динев надви шампион от Sofia Open и спечели първи ATP точки! Мирела Николова
Теми:  
ITF | бгтенис | динко динев | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook