Двойките на Олимпиадата: Надал и Алкарас в мач с поставените под №6; Мъри срещу Нишикори (жребий)

от в 15:16 на 25.07.2024
Георги Димитров

Днес на обяд бяха изтеглени всички жребии за схемите при тениса на Олимпийските игри в Париж. Участие ще вземат най-добрите тенисисти, като повечето от тях ще се включат и при надпреварата на двойки, оформяйки интересни двубои още от първи кръг. Мачовете стартират тази събота, а финалните срещи за медали ще се проведат на 2ри и 3ти август.

Безспорно най-интересната двойка е тандема между старото и ново поколение на испанския тенис, а именно 22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал и тръгналия по неговите стъпки Карлос Алкарас. Рафа има цели 14 титли на Ролан Гарос, на чиито кортове ще се проведе и Олимпиадата, а световният номер 3 Алкарас също се чувства много добре във френската столица, след титлата си от преди няколко месеца. В първи кръг те ще играят срещу опитните аржентинци Масимо Гонзалез и Андрес Молтени, които имат доста изиграни мачове заедно на двойки и са поставени под номер 6 в турнира.

Поставени под номер 1 са италианците Симоне Болели и Андреа Вавасори, като в първия си двубой те ще срещнат съпротивата на намиращият се на 1-во място в ранглистата на двойки Марсел Гранолерс и сънародникът му от Испания Пабло Кареньо Буста.

Анди Мъри, който обяви, че Игрите ще са последните му мигове на корта, преди да сложи край на страхотната си кариера, също ще вземе участие в турнира на двойки, партнирайки си с Даниел Еванс. Съперници на британците в първи кръг ще са японците Таро Даниел и Кей Нишикори.

Братята Петрос и Стефанос Циципас ще търсят медал за Гърция, а първото им препятствие по пътя са португалците Нуно Борхес и Франсиско Кабрал, а намиращите се в добра форма американци Томи Пол и Тейлър Фриц ще обединят сили за изцяло северноамерикански двубой срещу канадците Феликс Оже Алиасим и Милош Раонич.

Всички мачове ще са във формат 2 от 3 сета и ще се играят на кортовете на Ролан Гарос в Париж.

Ето и пълният жребий на двойки при мъжете, както и този при дамите:

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двойките на Олимпиадата: Надал и Алкарас в мач с поставените под №6; Мъри срещу Нишикори (жребий) Георги Димитров
Теми:  
atp | анди мъри | жребий | карлос алкарас | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook