Двойките в ИУ: Григор и Хуркач започват срещу бивши номер 1 и 3-кратни шампиони в Шлема

от в 06:34 на 08.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров научи още вчера потенциалните си съперници във втория кръг на Мастърса в Индиън Уелс, но ангажиментите на първата ни ракета не се изчерпват единствено с изявите му на сингъл, защото той е заявил участие и за надпреварата на двойки, където ще си партнира със своя добър приятел Хуберт Хуркач. Любопитна подробност е, че българинът достига до единствения си полуфинал в Калифорния, след като надиграва именно поляка, но този път двамата ще бъдат от една и съща страна на мрежата.

Досега Димитров и Хуркач са си партнирали само веднъж, когато през миналата година надиграха Остин Крайчек и Иван Додих на старта в Монте Карло, но впоследствие бяха отстранени от актуалните олимпийски шампиони, а именно Мате Павич и Никола Мектич.

Жребият пък не беше никак благосклонен към специалистите поединично, които още на старта ще срещнат Раджийв Рам и Джо Солсбъри. Вторите поставени са заедно трикратни шампиони от Шлема, като и двамата в даден момент заемаха челната позиция в ранглистата при тандемите през 2022-ра.

Все пак българо-полското дуо не е без шансове, тъй като Хуркач е двукратен Мастърс шампион в игрите по двойки и определено е притежател на едни от най-добрите волета в Тура, докато Димитров вече е побеждавал Солсбъри и то в решителен мач от ATP Cup, донасяйки заедно с Александър Лазаров крайния триумф на България над Великобритания.

При евентуален успех над фаворитите, то Григор и шампионът от Марсилия по всяка вероятност ще премерят сили с опитните Рохан Бопана и Матю Ебдън, които наскоро завоюваха купата в Доха, а в същата четвъртина са и финалистите от Аустрелиън Оупън - Юго Нис и Ян Жиелински.

Пълен жребий за турнира по двойки в Индиън Уелс:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двойките в ИУ: Григор и Хуркач започват срещу бивши номер 1 и 3-кратни шампиони в Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | джо солсбъри | жребий | раджийв рам | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook