Двойна доза Григор Димитров: Българинът оформи изненадващ тандем с Мъри в Монреал

от в 11:16 на 03.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще играе и на двойки в Монреал. Българинът очевидно ще иска да тества максимално своето физическо състояние, след като разкъса адуктор на левия си крак по време на 1/8-финалите на Уимбълдън срещу Даниил Медведев. Първата ни ракета ще обедини сили с един от най-успешните тенисисти в карето, а именно Джейми Мъри, с когото досега никога не се си партнирали.

По-големият от брататя Мъри е 2-кратен "мейджър" шампион и бивш номер едно при тандемите, който може да се похвали с цели 32 титли на ниво ATP в кариерата си, а любопитното е, че Григор Димитров и Александър Лазаров постигнаха вероятно най-ценната победа на двойки в историята на българския тенис преди 4 години, когато надиграха точно Джейми Мъри и Джо Солсбъри в решителен сблъсък между България и Великобритания на ATP Cup.

По всяка вероятност организаторите ще поставят първо двойковия двубой на Григор в програмата за турнира, а чак след това този на сингъл, за да може един от топ играчите да привикне с игровите условия в канадския град, тъй като Димитров се очертава да бъде едно от най-големите именна в състезанието.

Родният ни представител засега се очаква да бъде поставен под номер 8 и още днес ще разберем неговия жребий, но по-всяка вероятност Новак Джокович и Карлос Алкарас няма да са единствените отказали се големи имена и световният номер 10 може да се окаже още по-висококласиран сред състезалите в основната схема.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двойна доза Григор Димитров: Българинът оформи изненадващ тандем с Мъри в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Двойки | джейми мъри | любопитно | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook