Двукратна шампионка от Шлема е поредното голямо име напуснало Олимпиадата

от в 15:29 на 26.07.2021
Диана Андреева

Изненади при мъжете в Токио не отсъстват, но далеч по-неочаквани загуби допускат топ състезателките при дамите. Ашли Барти, Ига Швьонтек и Арина Сабаленка са само част от именитите тенисистки, които вече са аут от турнира, а към тях днес се присъедини и двукратната шампионка от Големия шлем Петра Квитова. Алисън Вай Уйтванк не само, че надделя в сблъсъка със световната номер 13, но успя да и "върже геврек" в третия сет. Победата на състезателката от Белгия дойде след малко над два часа игра, като крайният резултат от срещата е 5:7 6:3 6:0.

Първият сет бе много оспорван. Макар и да започна по-уверено и да си осигури ранен брейк аванс, постепенно Квитова загуби своя ритъм и остави своята опонентка да задава темпото в разиграванията. Чехкинята допускаше много грешки от дъното на корта, но страхотната й игра на сервис я задържаше в сета и й позволяваше да бъде конкурентна на своята опонентка. Независимо че изгуби преднина от 5:2, Петра намери сили и все пак затвори частта в своя полза.

След почивката обаче ситуацията на корта далеч не се развиваше в полза на Квитова. Тя продължаваше да се представя великолепно на сервис, насочвайки началният си удар по перфектен начин в полето, но това не и беше достатъчно. Уйтванк залагаше изцяло на атаката и макар понякога да не намираше очертанията на корта, тя често печелеше точките без да навлиза в продължителни разигравания, което и позволи да запази сили и за третия решаващ сет. В него белгийката изцяло диктуваше ритъма и след като загуби едва 16 точки, тя се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратна шампионка от Шлема е поредното голямо име напуснало Олимпиадата Диана Андреева
Теми:  
алисън вай уйтванк | олимпийски игри | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook