Двукратният шампион е аут: Мъри не спечели нито сет срещу играч без победа на хард през сезона

от в 00:16 на 23.03.2023
Мартин Петков

Анди Мъри през настоящия сезон за пореден път изуми света със своя борбен характер и непримирим дух, като на цели три пъти печелеше своите двубои след спасени мачболи, като неизменно, за да постигне победа, се нуждаеше от трисетова битка. В крайна сметка дебютният успех в последователни сетове през 2023-та за шотландския боец дойде на Мастърса в Индиън Уелс, след като той надигра квалификанта Раду Албот, преди впоследствие в мача на поколенията да загуби от сънародника си Джак Дрейпър.

Днес пък носителят на три титли от Големия шлем откри кампанията си на надпреварата от същата категория в Маями, където в двукратен шампион, но завръщането му във Флорида далеч не протече по план. Срещу себе си бившият номер едно имаше Душан Лайович, който поднесе своеобразната изненада и елиминира Мъри още на старта с наглед убедителното 6:4 7:5, осигурявайки си сблъсък с домакинския представител и 30-и поставен в схемата - Максим Креси.

В началото на двубоя сервиращите нямаха никакви затруднения с това да печелят собствените си подавания, преди постепенно сър Анди в миговете си на ретур да започне да указва известен натиск над сърбина. Повишената интензивност в разиграванията видимо беше единствено в полза на бившия двукратен шампион, който последователно на два пъти разполагаше с брейкбол, но пасивността му в ключовите ситуации му попречи да ги оползотвори. Именно това пък изигра ролята на "спасителен пояс" за световния номер 76, който се вдъхнови от отразените шансове пред британеца и успя на свой ред да придобие инициативата на корта, като засвидетелства класата си на някогашен финалист на турнира от същия ранг в Монте Карло и проби решаващо в седмия гейм, записвайки откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част началният удар беше водещото оръжие в арсенала на всекиго от двамата състезатели, като предвид функцията му на максимално високо равнище, то интригуващите моменти липсваха и подаванията скоростно се трупаха в активите на сервиращите. В това русло се достигна до деветия гейм, когато Лайович изненада бившия номер едно с плътността на отиграванията си от бекхенд, при което реализира наглед решителен пробив, но в мачовете с участието на Мъри краят не идва така лесно и шотландският боец доказа наименованието си, отговаряйки с рибрейк. Дори това обаче не успя да сломи жаждата за успех на сърбина, който мигновено се абстрахира от случилото се и въпреки аванса от 40:15 на трикратния носител на "мейджър" трофеи, то станахме свидетели на трети пореден пробив, като в този случай аутсайдерът беше безупречен и подпечата победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратният шампион е аут: Мъри не спечели нито сет срещу играч без победа на хард през сезона Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | душан лайович | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook