Двукратният шампион напусна борбата: Световният номер 164 изхвърли Мъри от турнира в Мадрид!

от в 20:01 на 27.04.2023
Калоян Соколов

Анди Мъри върна лентата назад в началото на сезона, след като направи серия от паметни обрати и дори достигна до сблъсъка за трофея в Доха. Британецът неколкократно сподели, че е наблегнал сериозно на физическата подготовка през последните месеци и се намираше в страхотна форма, но бившият номер едно свали значително нивото още от Мастърса в Индиън Уелс насам и днес записа своята четвърта поредна загуба, след като отпадна на старта в Мадрид.

Това обаче не е чак толкова голяма изненада, защото самият Мъри призна, че за него е почти невъможно усилие да се състезава на клей със своята метална тазобедрена става и дори обмисляше да прекрати предсрочно участията си в надпревари на червени кортове, след като беше разгромен от Алекс Де Минор в Монте Карло, а сър Анди не скри как това е бил един от най-слабите мачове в неговата кариера.

Все пак трикратният носител на "мейджър" трофеи направи нов опит, но той се оказа също толкова неуспешен, тъй като квалификанта Андреа Вавасори го надигра с 6:2 7:6(6) и така си осигури сблъсък с Даниил Медведев в следващия етап на турнира в испанската столица. Още по-впечатляващото е, че 27-годишният италианец никога досега през кариерата си не беше печелил мач от сериите "Мастърс", само че не трепна и елиминира именития си съперник, чиято колекция от Мастърс титли наброява 14.

Световният номер 164 започна двубоя на изключително високи обороти и реализира пробив на нула в първия гейм. Италианецът не пропускаше удобен момент да излезе към мрежата, където показваше страхотно докосване и продължаваше да увеличава преднината си, която достигна до 4:0 гейма. Мъри пък стоеше безкрайно пасивен на корта, а единствено съперниковите грешки му помогнаха да не загуби сета на нула, но не и да направи нещо повече от това.

Втората част също стартира с ранен брейк в актива на Вавасори, само че легендарният британецът демонстрира своя прословут борбен дух и изравни за 4:4. Оттам насетне двамата играчи бяха безкомпромисни от линията за начален удар и се стигна до тайбрек, в който Мъри навакса пасив от 3:6 и спокойно можеше сам да се сдобие със сетбол, но пропусна воле на абсолютно опразнен корт и трябваше да се сбогува рано с надеждите си за силен рейд в Мадрид.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двукратният шампион напусна борбата: Световният номер 164 изхвърли Мъри от турнира в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | андреа вавасори | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook