Двуметров американец спря Григор след спектакъл в Париж (видео)

от в 18:45 на 02.11.2017
Георги Христов

Григор Димитров не успя да достигне за първи път в кариерата си до четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Париж. №9 в схемата Джон Иснър го надигра след 7:6(10), 5:7, 7:6(3) за над два часа и 45 минути на корта. Още по-жалкото е, че Гришо пропусна и мачбол. Това е втора победа от три мача за Иснър над Димитров. Американецът взе реванш за поражението си в полуфиналите на турнира в Синсинати този сезон, когато Гришо стигна до титлата.

Първият сет продължи час и бе наистина драматичен. Гришо има много какво да съжалява, тъй като пропусна две точки за пробив, за да се стигне до тайбрек. В него българинът не успя да реализира и сетбол. Той успя да навакса пасив от 3:6 точки, но в края се пречупи. Той допусна двойна грешка и Иснър затвори с 12:10 точки.

Веднага след почивката Григор пак не успя да реализира точка за пробив в откриващото подаване на двуметровия гигант. Развръзката дойде току преди изглеждащия неизбежен втори тайбрек. Иснър не успя да удържи подаването си и също с двойна грешка позволи на Димитров да затвори - 7:5.



В началото на третата част Иснър отрази нови два шанса пред Григор за пробив, а двамата преминаха границата от два часа на корта. Димитров успяваше да постави под напрежение Иснър във всеки негов гейм и това даде резултат. Пробив за 4:2 даде отлична възможност на Гришо. Той сервираше за мача, но при 5:3 и 15:30 направи двойна грешка, от която не се възстанови, а неговият съперник върна пробива. Стигна се до тайбрек, който и този път не се разви в полза на първата ни ракета.

Така в четвъртфиналите Иснър ще играе с друг двуметров тенисист - Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът ще бъде изключително мотивиран, тъй като е на победа от участие на финалите в Лондон. Иснър пък може да се класира при титла. От своя страна Григор Димитров вече е сигурен за участието си в британската столица.

Заключителното състезание на осемте най-добри през 2017 година ще стартира на 12 ноември.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Двуметров американец спря Григор след спектакъл в Париж (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | джон иснър | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook