Двуметров гигант спаси мачболи и лиши Григор от полуфинал (видео)

от в 10:37 на 27.09.2019
Георги Христов

Григор Димитров не успя да се класира за втория си полуфинал през 2019 година. След като остана на крачка от мача за титлата на US Open в началото на месеца, Димитров отпадна в четвъртфиналите на АТР 250 в Чънду (Китай). №71 в ранглистата Александър Бублик го надигра с 5:7, 7:6(9), 7:6(3).

Така 198-сантиметровият гигант, който реализира 35 точки от сервис, очаква да разбере името на своя съперник от мача между Жоао Соуса и Лойд Харис, които играят малко по-късно.

По този начин Димитров пропусна участие на втори полуфинал в Чънду. През 2016 година, при дебюта си в състезанието, той отстъпи в тази фаза на Алберт Рамос.

Григор започна отлично мача и с пробив поведе с 3:0. Бублик обаче успя да изравни и изгледаше, че ще се стигне до тайбрек. В последния възможен момент Димитров отново взе подаването на съперника - 7:5.

След почивката Бублик поиска намеса на физиотерапевт след третия гейм. Стигна се до тайбрек, в който спаси два мачбола и спечели с 11:9.

В третия сет Бублик поведе бързо с 4:1, но Григор изравни. При 5:4 Бублик също не реализира мачбол при сервис на Димитров. Във втория пореден тайбрек Бублик поведе 3:0 точки и задържа аванса си.

За класирането си на четвъртфинал Димитров заработи 45 точки за световната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двуметров гигант спаси мачболи и лиши Григор от полуфинал (видео) Георги Христов
Теми:  
александър бублик | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в чънду | чънду

Коментари





Следвайте ни в Facebook