Двусетов успех прати световния номер 2 срещу Григор Димитров

от в 08:54 на 12.10.2021
Валери Андреев

Даниил Медведев записа нова победа на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като се наложи над Филип Краинович. Сърбинът оказа съпротива на световния №2, но въпреки това нямаше необходимите качества, за да пречупи шампиона на US Open, и така Медведев продължава успешно кампанията си в Калифорния, благодарение на победа в последователни сетове - 6:2 7:6(1).

Даниил изигра силен първи и колеблив втори сет, за да си осигури успеха, който и беше под номер 50 за него през сезона.

Дебютната част започна изцяло в полза на втория в света, който взимаше инициативата в разиграванията и набързо се откъсна с преднина от два пробива и 4:0. Впоследствие той не изпита никакви колебания на начален удар и скоро повече в общия резултат.

В средата на втората част руснакът допусна да изостане с брейк пасив, ала моментален рибрейк върна паритета бързо в сета, а оттам нататък двамата бяха почти безпогрешни, когато подаваха и по този начин се добраха до тайбрека. В дългия гейм обаче шансове за Краинович нямаше, а бързо натрупаният аванс за Данил моментално му осигури и всичко нужно, за да се добере до 1/8-финалите в Калифорния.

В следващата фаза опонент на поставения под номер 1 ще бъде нашето момче - Григор Димитров, като до момента двамата са се срещали общо 4 пъти, в последните 3 от които победител излиза руснака. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двусетов успех прати световния номер 2 срещу Григор Димитров Валери Андреев
Теми:  
atp | григор димитров | данил медведев | индиън уелс | Обзори | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook