Джере след допуснатия обрат от Джокович: Днес Новак показа защо е най-великият тенисист

от в 18:05 на 02.09.2023
Калоян Соколов

Ласло Джере несъмнено изигра своя най-силен мач в кариерата си, но и това не се оказа достатъчно, за да преодолее съпротивата на Новак Джокович. 23-кратният шампион от Шлема изоставаше с 0:2 сета от своя сънародник, само че за пореден път ни демонстрира своята невероятна психологическа устойчивост и в крйана сметка реализира осмия си пълен обрат на "мейджър" състезание.

Световният номер 38 пък изглежда не приема чак толкова поражението и се опитва да гледа от положителната страна на нещата, съдейки по казаното от него в последната му медийна изява:

"Днес доказах, че мога да играя много добре и да равностен на най най-добрите, но Новак показа защо е най-великият тенисист в историята. Определено мога да извлека много позитиви от представянето си в този и се надявам това да бъде трамплин в моята кариера. От известно време играя чудесен тенис, като смятам, че не се представих толкова лошо дори в сетовете, които загубих с 1:6, защото там той просто повиши значително своето равнище и демонстрира огромната си класа. Приятно изненадам, че не усетих абсолютно никакво напрежение, след като поведох с 2:0 сета. Нито за момент не съм усетил вътрешни колебания.

Превъртайки мача в главата си, то може би беше грешка, че заиграх твърде агресивно в третия и четвъртия сет. Реших да забавя скоростта на ударите си в края на петия сет и това имаше положително влияние. Няма по-добър от него в размените на висока скорост, тъй като знае отлично как да използва скоростта на твоята топка срещу теб самия. Той също така започна много по-често да използва бекхенда си по правата, а както знаем, то това е неговото основно оръжие.

Трябва да призная, че вероятно нямаше да мога да използвам тактиката си от първите два сета, защото усетих как вече ни ми е останала почти никаква енергия, така че затова и реших да се опитвам да завършвам точките максимално бързо, коеъо е изключително трудно срещу Джокович. Все пак може би трябваше да бъда малко по-пасивен". - признава Джере в своята пресконференция след мача.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джере след допуснатия обрат от Джокович: Днес Новак показа защо е най-великият тенисист Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | ласло джере | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook