Джокера тропна по масата, призова за обединение на "Дейвис" и АТP Cup

от в 04:19 на 22.11.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович призова за обединение на двата отборни турнира в календара на световния тенис.

Сърбинът иска купа "Дейвис", която е със 119-годишна история, да се събере заедно с АТР Сuр, създадена едва през това лято.

Носителят на 16 титли от Шлема не е привърженик на неофициалното световно отборно първенство, като е отявлен фен на надпреварата, която създаде съвместно с Тура.

"Сигурен съм, че организаторите на купа "Дейвис" правят всичко по силите си, за да направят този турнир успешен. Има много голяма отговорност и натиск върху тях, защото това е най-традиционното и историческо отборно състезание в нашия спорт. Всичко трябва да бъде перфектно. Определянето на датите за надпреварата винаги е пораждало въпроси. По мое мнение най-доброто решение е обединението на двата турнира в един. Погледнато в дългосрочен план, лично аз не мисля, че двете състезания ще могат да съществуват поотделно, и то разделени само от шест седмици.

"Мисля, че се получава прекалено натрупване. Липсва ми да играя у дома в Сърбия за купа "Дейвис", но от друга страна, подкрепям идеята за промени на стария формат. Може би идеалният вариант е някъде по средата. Създаване на елитен финален турнир с осем отбора и може би седмица или две по-рано квалификации, в които тимовете отново да могат да играят като домакини за класиране в Топ 8", смята Джокович.

Наградният фонд на АТР Сир е 15 милиона долара, а в купа "Дейвис" се раздават около 18 милиона и още 9 милиона долара на участващите федерации.

Джокера изведе Сърбия до четвъртфиналите в Мадрид. Той победи Беноа Пер с 6:3, 6:3, а репрезентацията срази Франция след още един успех на филип Краинович над Жо-Вилфред Цонга за 7:5, 7:6.

Сърбите ще се изправят срещу Русия за място на полуфиналите, като Сборная продължава напред в ролята на най-добър втори тим. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове







Оцени тази статия:
Джокера тропна по масата, призова за обединение на "Дейвис" и АТP Cup Калоян Пламенов
Теми:  
atp cup | купа дейвис | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook