Джокович: Алкарас има по-голям шанс от мен за трофея; опитът ми вече не е от значение

от в 17:27 на 28.05.2023
Мирела Николова

Новак Джокович не впечатли с играта си по време на клей сезона дотук и пристига на Откритото първенство на Франция без спечелена титла на червено. Въпреки това сърбинът си остава един от основните фаворити за трофея, като самият той изрази увереност, че може да триумфира в Париж независимо от показаното до момента. Същевременно обаче носителят на 22 титли от Големия шлем не посочи себе си за тенисиста с най-големи шансове за титла, а вместо това на пресконференцията си преди старта на турнира заяви, че Карлос Алкарас е големият фаворит в надпреварата.

"Конкуренцията тази година е много сериозна, като например Алкарас - той е първи в ранглистата и фаворит номер едно за спечелването на турнира. Спечели големи титли на клей този сезон и имайки предвид моята и неговата форма в момента, смятам, че той има малко повече шансове от мен. Не бива обаче да пренебрегваме факта, че турнирите от Големия шлем са нещо съвсем различно и опитът е на моя страна. Същевременно не знам това дали ще има значение, ако трябва да се изправя срещу него. Предстои да разберем.

Алкарас и Руне са изключително зрели за възрастта си. Загубих два мача срещу Руне, както и единствения двубой, който съм играл срещу Алкарас. И двамата силно ме впечатлиха - с начина, по който играеха, как се движеха по корта, как успяваха да се справят с напрежението. 

Стефанос Циципас и Даниил Медведев също започнаха да играят страхотно на клей. Холгер Руне, Каспър Рууд, Александър Зверев - всички те знаят как да играят на големите надпревари и винаги мога да нанесат щети без значение кой стои насреща. Това ме навежда на мисълта, че турнирът е доста непредсказуем. Може би има няколко човека, които са основни фаворити, но всеки може да бъде шампион. Надявам се, че това ще бъда аз", каза още световният №3.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Алкарас има по-голям шанс от мен за трофея; опитът ми вече не е от значение Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023 | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook