Джокович бе безупречен срещу екзекутора на Григор Димитров и е четвъртфиналист в Рим

от в 11:49 на 13.05.2021
Мирела Николова

Новак Джокович не срещна каквито и да било затруднения срещу Алехандро Давидович Фокина, който на старта елиминира първата ни ракета Григор Димитров, и след малко повече от час си подпечата билета за четвъртфиналната фаза на Мастърса в Рим. 18-кратният шампион от Шлема доминираше на корта през по-голямата част от двубоя и заслужено триумфира в последователни сетове - 6:2 6:1, с което си гарантира среща с победителя от сблъсъка между Стефанос Циципас и Матео Беретини.

В откриващите минути на мача Фокина успяваше да остане равностоен на именития си съперник в голяма част от точките и дори съумя да реализира пробив още в първото подаване на Джокера, който обаче моментално стабилизира представянето си и възвърна паритета в геймовете. При 2:2 Ноле превключи на съвсем друга предавка, изчиствайки максимално играта си от неточности, за да постави началото на серия от 4 поредни гейма, с което записа дебютния сет срещу своето име.

Пълната доминация на световния №1 продължи и във втората част, когато той побърза отново да вземе инициативата в свои ръце отрано, и подпомогнат от многобройните непредизвикани грешки на своя противник, осъществи пробив. Пропуските от ракетата на испанеца валяха един след друг и доведоха до инкасирането на втори брейк, след който бе само въпрос на време петкратният шампион в Рим да прати двубоя в историята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович бе безупречен срещу екзекутора на Григор Димитров и е четвъртфиналист в Рим Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | новак джокович | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook