Джокович бе тестван на старта в Рим, но не допусна да се стигне до изненада

от в 21:18 на 11.05.2021
Мирела Николова

Световният №1 Новак Джокович откри кампанията си към шеста титла във Вечния град, след като на старта преодоля съпротивата на Тейлър Фриц. Срещата бе прекъсната поради дъжд в края на втория сет, но това не попречи на сърбина да я затвори в своя полза след 6:3 7:6(5), осигурявайки си мач срещу Алехандро Давидович Фокина или Камерън Нори в следващата фаза.

Двубоят стартира по превъзходен начин за петкратния шампион в италианската столица, който често прибягваше до помощта на късите топки, за да изкара съперника от комфортната му зона. Това даде светкавичен резултат и до голяма степен стоеше в основната на реализирания пробив още в откриващото подаване на Фриц. Световният №1 продължи да демонстрира впечатляваща стабилност от сервис, която го държеше далеч от неприятности до седмия гейм. В него Джокович допусна няколко непредизвикани грешки и изостана с 15:40, но веднага направи необходимите поправки и съумя да обърне гейма в своя полза, доближавайки се само на гейм от спечелването на сета, което стана факт след ново безапелационно подаване.

В началните минути на втората част играта на американеца претърпя пълна катастрофа и той отново се оказа догонващ в резултата, инкасирайки ранен пробив. В четвъртия гейм сърбинът допусна лек спад в концентрацията си, който веднага се отрази на представянето му и откри пред Фриц възможност за връщане на брейка, от която той незабавно се възползва и възстанови паритета. Още в ответното подаване обаче Ноле изчисти неточностите в играта си и пласирайки великолепно своите удари, за пореден път излезе напред в резултата с пробив аванс - 3:2.

С напредването на сета проблемите на начален удар за топ поставения зачестиха и той бе изправен пред опасност от загуба на подаването си в осмия гейм, но и трите шанса, до които американецът бе успял да достигне, бяха пропилени. Фриц обаче продължи да поставя под напрежение противника си и се сдоби с нови 2 брейкбола при 4:5, още първият от които бе материализиран, и така младокът се върна в битката за частта.

Последва над двучасово прекъсване на срещата поради обилен валеж, след което двамата състезатели си взеха безпроблемно сервис геймовете, което означаваше, че изходът на този сблъсък ще бъде решен в тайбрек. В него Ноле на два пъти се откъсваше напред с минипробив аванс, но така и не съумяваше да удържи преднината си. Въпреки това той беше първият достигнал до мачбол, който му бе напълно достатъчен да сложи точка на двубоя.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович бе тестван на старта в Рим, но не допусна да се стигне до изненада Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook