Джокович: Бях опрян до въжетата през цялото време; разпаднах се физически в края

от в 07:40 на 13.04.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна на корта след близо 2-месечно отсъствие, като дългата пауза взе връх над сърбина и той остана далеч от оптималното си ниво. Това помогна на Алехандро Давидович Фокина да постигне сензационен успех над него във втория кръг на Мастърса в Монте Карло, а Джокович видимо страдаше на корта в края на сблъсъка. Самият световен номер едно не отрече собствените си проблеми, но призна превъзходството на опонента в последвалата си пресконференция, споделяйки следното:

"Бих искал да поздравя Алехандро, който беше по-добрият играч. Той съумя да намери по-добър ритъм от мен през първите два сета, докато аз бях притиснат до въжетата през целия мач. Не мога да говоря особено за своите шансове, защото непрекъснато изоставах в резултата. Имаше много геймове, в които имах точка за тяхното спечелване, но загубих голяма част от тях. Той спокойно можеше да спечели двубоя в два сета, само че аз успях да се преборя и да вкарам срещата в трета част, ала впоследствие се разпаднах физически и не можех да ходя повече. Вярвах през цялото време в обрата, макар че много неща бяха срещу мен, имайки предвид как се чувствах на корта. Бях далеч от най-добрия си тенис, както и от оптималното си физическо състояние. Истината е, че трябва да работиш два пъти по-здраво от обикновено на корта, когато си изправен пред такива обстоятелства.

 Фокина пък е клей специалист и вече беше изиграл един мач на централния корт. Очаквах тежка битка и се получи точно такава. За съжаление, се оказах от губещата страна, така че моята седмица приключва тук. Казах ви, че имам нужда от известно време, за да покажа най-добрата си игра на клей. Винаги случаят е бил такъв и не съм показвал особено добра игра в откриващите седмици на клей сезона. Трябва обаче да приема поражението и да продължа със здравата работа. Не ми хареса начина, по който се чувствах в третия сет, тъй като изобщо не можех да се задържа в разиграванията. Ако не чувстваш краката си и нямаш сили да разиграваш, то е напълно невъзможно да постигнеш нещо на тази настилка. Ще говоря с екипа си и се надявам да разбера причините за това си състояние. Надявам се нещата да се подобрят в Белград през следващата седмица" - завърши световният номер едно.

Източник: ATP

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Бях опрян до въжетата през цялото време; разпаднах се физически в края Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | интервюта | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook